Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2018

Δύο αμερικανικά F-15 έριξαν βόμβες φωσφόρου στη Ντέιρ αλ-Ζορ


Βόμβες φωσφόρου

Δύο αμερικανικά F-15 έριξαν βόμβες φωσφόρου στη Ντέιρ αλ-Ζορ

© Sputnik / Andrey Stenin
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
 0  0  0
Δύο αμερικανικά μαχητικά, τύπου F-15, εξαπέλυσαν επίθεση με βόμβες φωσφόρου το Σάββατο, στην επαρχία της Ντέιρ αλ-Ζορ της Συρίας, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Αμερικανικά F-15 έπληξαν την επαρχία της Ντέιρ αλ-Ζορ της Συρίας, με βόμβες φωσφόρου, που έχουν απαγορευθεί, σύμφωνα με το Ρωσικό Κέντρο Συμφιλίωσης για τη Συρία.
«Στην επαρχία Ντέιρ αλ-Ζορ, στις 8 Σεπτεμβρίου 2018, δύο αεροσκάφη F-15 της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ πραγματοποίησαν επιθέσεις στη συνοικία του Hadjin με τη χρήση βομβών φωσφόρου. Ως αποτέλεσμα των επιθέσεων, παρατηρήθηκαν μεγάλες πυρκαγιές. Οι πληροφορίες σχετικά με τα θύματα και τους τραυματίες διαμορφώνονται τώρα », δήλωσε ο αρχιστράτηγος Βλαντιμίρ Σαβτσένκο, σημειώνοντας ότι η χρήση όπλων με λευκό φώσφορο απαγορεύεται από πρόσθετο πρωτόκολλο στη Σύμβαση της Γενεύης του 1949.
Ο συνασπισμός υπό την ηγεσία των ΗΠΑ που αποτελείται από περισσότερες από 70 χώρες διεξάγει στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία και το Ιράκ.
Τον Αύγουστο, ο πρώην διοικητής της Στρατιωτικής Συνέλευσης της Ντέιρ αλ-Ζορ, ανέφερε ότι το Πεντάγωνο ετοιμάζεται να δημιουργήσει ασπίδα πυραυλικής άμυνας στις βορειοανατολικές πόλεις της Συρίας Αλ Χασακάν και Ρμέλαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου