Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2018

Στη Γερμανία προσγειώθηκε το αεροπλάνο που μετέφερε τον αμερικανό πάστορα Άντριου Μπράνσον


O αμερικανός πάστορας Άντριου Μπράνσον με τη γυναίκα του λίγο πριν αναχωρήσουν από την Τουρκία

Στη Γερμανία προσγειώθηκε το αεροπλάνο που μετέφερε τον αμερικανό πάστορα Άντριου Μπράνσον

© AP Photo / Emre Tazegul
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
 0  0  0
Σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης ο πάστορας θα υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις και εάν είναι καλά στην υγεία του θα συνεχίσει το ταξίδι του προς τις ΗΠΑ.
Στη Γερμανία προσγειώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου το αεροσκάφος που μετέφερε τον αμερικανό πάστορα Άντριου Μπράνσον από την Τουρκία όπου κρατούνταν, στις ΗΠΑ, λίγες ώρες μετά την απελευθέρωσή του.
Σύμφωνα με το δίκτυο Fox News, ο Μπράνσον αναμένεται να υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις προτού συνεχίσει το ταξίδι του προς τις ΗΠΑ.
Ο αμερικανός πάστορας φέρεται να έχει μεταφερθεί σε αμερικανική αεροπορική βάση στη Γερμανία. Εάν οι ιατρικές εξετάσεις δείξουν ότι ο πάστορας είναι υγιής, αναμένεται να φτάσει στις ΗΠΑ το μεσημέρι.
Η τουρκική κυβέρνηση είχε κατηγορήσει τον αμερικανό πάστορα, που φέρεται να λειτουργούσε την Εκκλησία της Ανάστασης στην Τουρκία για περίπου 20 χρόνια, ότι βοήθησε τρομοκρατικές ομάδες κατά τη διάρκεια της απόπειρας πραξικοπήματος που έγινε το 2016. Ο Μπράνσον από την πλευρά του έχει αρνηθεί τις κατηγορίες.
Η αμερικανική κυβέρνηση έχει επιμείνει ότι οι κατηγορίες εναντίον του Μπράνσον είναι λανθασμένες και έχει πιέσει για την απελευθέρωσή του.
Την Πέμπτη, μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι οι ΗΠΑ και η Τουρκία κατέληξαν σε μυστική συμφωνία για την απελευθέρωση του Μπράνσον, σε αντάλλαγμα με τη χαλάρωση της πίεσης που ασκούν οι ΗΠΑ στην τουρκική οικονομία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου