Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018

Συντριβή ελικοπτέρου στο κατάστρωμα αμερικανικού αεροπλανοφόρου


Αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ

Συντριβή ελικοπτέρου στο κατάστρωμα αμερικανικού αεροπλανοφόρου

© Φωτογραφία : ВМС США
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Στο κατάστρωμα του αεροπλανοφόρου «Ρόναλντ Ρήγκαν» συνετρίβη ελικόπτερο MH-60, όπως γνωστοποίησε το αμερικανικό πολεμικό ναυτικό. Έρευνα για τα αίτια του ατυχήματος.
Ατύχημα με πτώση ελικοπτέρου σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής στο κατάστρωμα του αμερικανικού αεροπλανοφόρου «Ρόναλντ Ρήγκαν», ενώ έπλεε στη θαλάσσια περιοχή των Φιλιππίνων.
Πρόκειται για ελικόπτερο τύπου MH-60, το οποίο συνετρίβη λίγα δευτερόλεπτα μετά την απογείωσή του, στις 9:00 το πρωί (τοπική ώρα). Η κατάσταση των τραυματιών, ο αριθμός των οποίων είναι αδιευκρίνιστος, δεν εμπνέει ανησυχία.
«Η κατάσταση της υγείας των τραυματιών είναι σταθερή, και κανένας δεν βρίσκεται σε σοβαρό κίνδυνο» επιβεβαίωσε το πολεμικό ναυτικό, σε ανακοίνωσή του.
Το ατύχημα έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων-ρουτίνας στη Θάλασσα των Φιλιππίνων. Το αεροπλανοφόρο παραμένει, όπως διαβεβαίωσε η Ουάσιγκτον, πλήρως λειτουργικό, ενώ οι πτήσεις διεξάγονται κανονικά.
«Η ομάδα κρούσης του "Ρόναλντ Ρήγκαν" βρίσκεται στον 7ο τομέα του αμερικανικού στόλου, με στόχο την υποστήριξη της ασφάλειας και της σταθερότητας της περιοχής του Ινδο-Ειρηνικού» επεσήμανε, παράλληλα.
Οι αμερικανικές αρχές έχουν ήδη δώσει διαταγή για τη διαλεύκανση των συνθηκών του ατυχήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου