Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2018

Τέσσερις ρώσους πολίτες απέλασε η Ολλανδία


ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ

Τέσσερις ρώσους πολίτες απέλασε η Ολλανδία

© Sputnik /
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
 0  0  0
H Ολλανδία απέλασε τέσσερις Ρώσους που, σύμφωνα με την κυβέρνηση της χώρας, είχαν προσπαθήσει να διεξάγουν κυβερνοεπίθεση εναντίον του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων.
Σύμφωνα με την ολλανδή υπουργό Άμυνας Ζανίν Χενις-Πλασχάερ, οι υπηρεσίες πληροφοριών της χώρας εμπόδισαν μια κυβερνοεπίθεση που θα γινόταν σε βάρος του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων.
Σύμφωνα με τον ανώτατο αξιωματούχο της ολλανδικής κυβέρνησης, οι τέσσερις ρώσοι πολίτες που απελάθηκαν είχαν προσπαθήσει να διεξάγουν την επίθεση εναντίον του ΟΑΧΟ και ήταν κάτοχοι ρωσικών διπλωματικών διαβατηρίων.
Από την πλευρά της η Μόσχα δεν έχει σχολιάσει μέχρι στιγμής το γεγονός.
Περισσότερα σε λίγο… 
ανανέωση  1,43 Σύμφωνα με την ανώτατη αξιωματούχο της ολλανδικής κυβέρνησης, οι τέσσερις ρώσοι πολίτες που απελάθηκαν είχαν προσπαθήσει να διεξάγουν την επίθεση εναντίον του ΟΑΧΟ και ήταν κάτοχοι ρωσικών διπλωματικών διαβατηρίων.
«Η ολλανδική κυβέρνηση βρίσκει την εμπλοκή αυτών των λειτουργών των υπηρεσιών πληροφοριών εξαιρετικά ανησυχητική», τόνισε η υπουργός κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, συμπληρώνοντας την εκτίμησή της ότι οι τέσσερις ρώσοι ήταν αξιωματικοί της GRU.
Η Μπίγλεβελντ κάλεσε τη Ρωσία να σταματήσει τις ενέργειές της στον κυβερνοχώρο που έχουν στόχο, όπως είπε, να «υπονομεύσουν» τις δυτικές δημοκρατίες.
Η υπουργός σημείωσε στη συνέχεια ότι ο φορητός υπολογιστής ενός εκ των τεσσάρων ήταν συνδεδεμένος με τη Μαλαισία, τη Βραζιλί και την Ελβετία, προσθέτοντας ότι οι ενέργειες στη Μαλαισία σχετίζονταν με την έρευνα για την πτώση του αεροσκάφους MH17 το 2014 στην Ουκρανία.
Από την πλευρά της η Μόσχα δεν έχει σχολιάσει μέχρι στιγμής το γεγονός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου