Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018

Sell off στις τραπεζικές μετοχές, ισχυρές απώλειες στο Χρηματιστήριο


Πτώση στο Χρηματιστήριο

Sell off στις τραπεζικές μετοχές, ισχυρές απώλειες στο Χρηματιστήριο

© Φωτογραφία : Nikos Libertas/SOOC
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
 0  0  0
Βουτιά σημειώνουν οι τιμές των τραπεζικών μετοχών κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου με την πτώση να βρίσκεται σε διψήφια νούμερα, αγγίζοντας ακόμη και το 29% εν μέσω κύματος πωλήσεων.
Έντονες πιέσεις δέχονται οι μετοχές των τραπεζών κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου, με την πτώση να είναι ακόμα και σε διψήφια νούμερα.
Λίγο μετά τις 12:00, ο Γενικός Δείκτης διαμορφωνόταν στις 663 μονάδες σημειώνοντας πτώση 2,65%, με τις μεγαλύτερες απώλειες να καταγράφει ο τραπεζικός τομέας.
Την ίδια ώρα, η Alpha Bank έχανε 6,64%, η Εθνική Τράπεζα 10,45%, η Attica Bank 21,88%, η Eurobank 14,22% και η Τράπεζα Πειραιώς 23,9%.
Η Πειραιώς δέχεται τις ισχυρότερες πιέσεις με το sell off που παρατηρείται, με τη μετοχή να σημειώνει πτώση έως και 29% νωρίτερα.
Τραπεζικές πηγές που επικαλέστηκε η ΕΡΤ, αποδίδουν αυτή την εικόνα στο γεγονός ότι ξένοι οίκοι εμφανίζονται επιφυλακτικοί για το τι θα συμβεί με τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια και ανοίγματα, το ύψος των οποίων είναι πολύ μεγάλο.
Έκθεση της HSBC που δημοσιεύτηκε χτες έκανε λόγο για μείωση της εμπιστοσύνης στη δυνατότητα των τραπεζών να μειώσουν τις μη εξυπηρετούμενες εκθέσεις (NPE) με τρόπο φιλικό προς τους κατόχους μετοχών και ταυτόχρονα να διατηρήσουν την κερδοφορία τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου