Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2018

Παππάς: Η οικονομία θα κρίνει το αποτέλεσμα των εκλογών, ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτος


Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς

Παππάς: Η οικονομία θα κρίνει το αποτέλεσμα των εκλογών, ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτος

© Φωτογραφία : SOOC/Menelaos Myrillas
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
 0  0  0
Στην εκτίμηση ότι αποτέλεσμα των εκλογών θα κριθεί από την οικονομία προχώρησε ο Νίκος Παππάς, εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα.
«Οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας και ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα», δήλωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, εκτιμώντας ότι το αποτέλεσμα θα κριθεί από την οικονομία.
Μιλώντας για την κατάσταση της οικονομίας, ο κ. Παππάς επισήμανε ότι «θα έχουμε τον πρώτο μεταμνημονιακό προϋπολογισμό και την καταβολή μερίσματος, όπως έγινε και τα προηγούμενα χρόνια».
«Παγιώνεται μια εικόνα ανάκαμψης της οικονομίας που το βλέπει και στην τσέπη του ο πολίτης», υπογράμμισε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής. Επανέλαβε δε, ότι οι συντάξεις δε θα κοπούν, επικαλούμενος τα δημοσιονομικά στοιχεία.
Ο κ. Παππάς, μιλώντας στον σταθμό OPEN, τάχθηκε υπέρ της Συνταγματικής Αναθεώρησης, κάνοντας λόγο για «ώριμες» συνθήκες.
«Θα πρέπει να γίνει κουβέντα επί της ουσίας για το αν θα έχουμε θεσμοθετημένα αναλογικότερο σύστημα, πιο λειτουργικές σχέσεις Κράτους-Εκκλησίας, αν θα αλλάξει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών», επισήμανε, ενώ ζήτησε ομοφωνία στο ζήτημα περί ευθύνης υπουργών.
Ο υπουργός εξήγησε πως πρέπει παράλληλα με τη διερεύνηση των όσων έχουν συμβεί, να υπάρξει και θωράκιση της πολιτικής λειτουργίας «ώστε να μην έχουμε ξανά τα ίδια φαινόμενα».
«Τα μεγάλα ποσά δεν είναι αυτά που διοχετεύτηκαν σε αξιωματούχους για να αποσπαστούν συμβόλαια, ήταν τα ποσά των υπερτιμολογήσεων στα συμβολαίων. Εκεί είναι ο μεγάλος όγκος σπατάλησης χρημάτων», διευκρίνισε.
Ο ίδιος απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργασίας με τη ΝΔ καθώς «υπάρχει ιδεολογικό και πολιτικό χάσμα», ενώ για τη στάση των ΑΝ.ΕΛ. στη Συμφωνία των Πρεσπώνεκτίμησε πως με το πέρας του χρόνου, «μπορούν πειστούν πως η συμφωνία είναι επωφελής για τη χώρα».
Υπουργός αρμόδιος για το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, ο κ. Παππάς εξήγησε ότι οι δύο εναπομένουσες τηλεοπτικές άδειες θα δημοπρατηθούν όπως προβλέπει ο νόμος, ενώ για την ΕΡΤ χαρακτήρισε «αξιέπαινη» την προσπάθεια που γίνεται, προσθέτοντας πως ο θόρυβος είναι «αναντίστοιχος».
Υπουργός αρμόδιος για το ραδιοτηλεο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου