Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018

ΕΔΕ για τους αστυνομικούς που συμμετείχαν στη σύλληψη του Ζακ Κωστόπουλου

Το σημείο όπου άφησε την τελευταία του πνοή ο Ζακ Κωστόπουλος

ΕΔΕ για τους αστυνομικούς που συμμετείχαν στη σύλληψη του Ζακ Κωστόπουλου

© Φωτογραφία : George Vitsaras / SOOC
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Η δημοσιοποίηση του ιατροδικαστικού πορίσματος για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου οδήγησε τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. να διατάξει ΕΔΕ για τους αστυνομικούς που εμπλέκονταν στη σύλληψη του 33χρονου.
Σε Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) αναβαθμίστηκε η προκαταρκτική εξέταση που είχε διαταχθεί αρχικά για τους αστυνομικούς που συμμετείχαν στη σύλληψη του Ζακ Κωστόπουλου, έξω από το κοσμηματοπωλείο της οδού Γλάδστωνος, κοντά στην Ομόνοια.
Η εξέλιξη έρχεται μετά τη δημοσιοποίηση του πορίσματος των ιατροδικαστών για τα αιτία θανάτου του 33χρονου. Σύμφωνα με το πόρισμα, ο Ζακ Κωστόπουλος πέθανε από ισχαιμικό επεισόδιο που προκλήθηκε από τα πολλαπλά τραύματα που έφερε.
Ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. αντιστράτηγος Αριστείδης Ανδρικόπουλος διέταξε, μετά τη δημοσιοποίηση του πορίσματος, την αναβάθμιση της προκαταρκτικής εξέτασης για τη συμπεριφορά των εννέα αστυνομικών σε ΕΔΕ, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ.
Οι αστυνομικοί που εμπλέκονται στην υπόθεση τέθηκαν αυτομάτως στη διάθεση του επιτελείου της ΓΑΔΑ, μέχρι να ολοκληρωθεί η ΕΔΕ. Πρόκειται για εννέα αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ και άλλων υπηρεσιών.
Η προκαταρκτική εξέταση είχε ανατεθεί αρχικά σε αστυνομικό διευθυντή και στη συνέχεια δόθηκε σε έμπειρο ταξίαρχο. Με την αποστράτευση του ταξίαρχου στις τελευταίες κρίσεις, την ΕΔΕ θα χειριστεί άλλος ταξίαρχος της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου