Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018

Θεοδωράκης: Στην Εκκλησία ανήκουν οι ναοί και μόνο ό,τι αγόρασε ή απέκτησε από δωρεές

Ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης

Θεοδωράκης: Στην Εκκλησία ανήκουν οι ναοί και μόνο ό,τι αγόρασε ή απέκτησε από δωρεές

© Φωτογραφία : SOOC/Nick Paleologos
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
O επικεφαλής του Ποταμιού τόνισε ότι ο ίδιος είναι «της σχολής του Αντώνη Τρίτση στο ζήτημα της εκκλησιαστικής περιουσίας», ενώ για τον χρόνο των εκλογών εκτίμησε ότι «θα γίνουν όποτε βολεύει τους κυρίους Τσίπρα και Καμμένο».
Σωστή χαρακτηρίζει ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης την πρόβλεψη της συμφωνίας μεταξύ κυβέρνησης και Εκκλησίας, σχετικά με το ότι «οι ιερείς πρέπει να πάψουν να είναι δημόσιοι υπάλληλοι», σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Τα Νέα. Τονίζει ωστόσο, ότι «πρέπει να εξασφαλίσουμε ότι δεν θα καταλήξουν να γίνουν μετακλητοί υπάλληλοι των εκάστοτε Μητροπολιτών».
«Στην Εκκλησία πέρα από τους ναούς και τα μοναστήρια, ανήκει μόνο ό,τι έχει αγοράσει ή απέκτησε από δωρεές και κληροδοτήματα. Δεν μπορείς να λες "αυτή η πλαγιά είναι δική μου από την εποχή της τουρκοκρατίας". Το κράτος δεν πρέπει να αναγνωρίζει καμία περιουσία που δεν έχει συμβόλαια του ελληνικού κράτους. Eγώ είμαι της σχολής του Αντώνη Τρίτση στο ζήτημα της εκκλησιαστικής περιουσίας», τονίζει ο Σταύρος Θεοδωράκης στη συνέντευξη, σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος.
«Οι εκλογές θα γίνουν όποτε βολεύει τους κυρίους Τσίπρα και Καμμένο. Οι δύο τους θα αποφασίσουν και δεν θα μας ρωτήσουν», τόνισε ο κ. Θεοδωράκης σε ερώτηση για τον χρόνο των εκλογών.
Αναφερόμενος στο ζήτημα των μετεκλογικών συνεργασιών και των ενδεχόμενων διαφωνιών, για αυτό το ζήτημα, ο κ. Θεοδωράκης τόνισε ότι οι μετεκλογικές συνεργασίες «διχάζουν απολύτως το Κίνημα Αλλαγής».
«(Οι μετεκλογικές συνεργασίες) διχάζουν όλο τον ενδιάμεσο χώρο και όχι μόνο κάποια στελέχη του Ποταμιού. Διχάζουν απολύτως και το Κίνημα Αλλαγής. Ή πιστεύετε ότι ο κ.Βενιζέλος και ο κ.Παπανδρέου έχουν την ίδια απάντηση στο ερώτημα "Τσίπρας ή Μητσοτάκης"», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωράκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου