Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2018

Πάγκαλος: Όποιος κραδαίνει όπλο, να πυροβολείται από την αστυνομία


Ο Θεόδωρος Πάγκαλος

Πάγκαλος: Όποιος κραδαίνει όπλο, να πυροβολείται από την αστυνομία

© Φωτογραφία : Menelaos Myrillas / SOOC
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
 0  0  0
Ο Θεόδωρος Πάγκαλος εξέφρασε την άποψη πως «όποιος κραδαίνει όπλο» πρέπει να «πυροβολείται από την αστυνομία» με αφορμή την υπόθεση του Κωνσταντίνου Κατσίφα στην Αλβανία. Μιλώντας για την Τουρκία, είπε πως δεν πρέπει να «τους δοκιμάσουμε» γιατί είναι «ισχυρότερη χώρα» από εμάς.
Για την κατάσταση που διαμορφώνεται στις σχέσεις της Ελλάδας με Τουρκία και Αλβανία μίλησε ο Θεόδωρος Πάγκαλος.
Κληθείς να σχολιάσει τις πρόσφατες, προκλητικές δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων για τα χωρικά ύδατα, ο κ. Πάγκαλος είπε πως «οι Τούρκοι δεν έχουν βάλει κανένα καινούριο όρο πάνω στο τραπέζι. Έχουν μία πάγια εξωτερική πολιτική που περιλαμβάνει τις διεκδικήσεις πάνω στην Ελλάδα, αλλά εμείς το ξεχνάμε γιατί είμαστε φαιδρός ως λαός και φαιδρός είναι και ο πνευματικός μας κόσμος, περιλαμβανομένων και των δημοσιογράφων».
«Οι Τούρκοι έχουν πάγια θέση ότι στο Αιγαίο δεν υπάρχει υφαλοκρηπίδα», υπενθύμισε ο πρώην υπουργός, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Από τα θέματα που οι Τούρκοι θέτουν, μόνο «το ενεργειακό είναι καινούριο» καθώς «οι γκρίζες γραμμές υπήρχαν πάντα», σημείωσε.
Ερωτηθείς για το τι δυνατότητες έχει η Ελλάδα, εξέφρασε την άποψη ότι δεν πρέπει «να τους δοκιμάσουμε».
«Εγώ θα έλεγα να μην τους δοκιμάσουμε γιατί η Τουρκία είναι μία μεγάλη δύναμη και ισχυρότερη από εμάς. Επίσης η ανθρώπινη ζωή δεν έχει το ίδιο κόστος στην Τουρκία και στην Ελλάδα», επεσήμανε.
Αναφέρθηκε, μάλιστα, και στους εξοπλισμούς, σημειώνοντας ότι στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη, έβλεπε τα τέσσερα F-16 που πετούσαν. «Όμως, η Τουρκία έχει πολλαπλάσια F-16 και τα παράγει και μόνη της σε εργοστάσια της».
«Η Ελλάδα πρέπει να απαντά διεθνώς σε διπλωματικό επίπεδο», τόνισε και συμπλήρωσε ότι οι «όλοι οι χειρισμοί για την Τουρκία θα έπρεπε να αποφασίζονται από ένα εθνικό συμβούλιο εξωτερικής πολιτικής που ο κ. Κοτζιάς δε συνεκάλεσε ποτέ».
Μιλώντας για την Αλβανία και την υπόθεση του Κωνσταντίνου Κατσίφα, ο κ. Πάγκαλος ρώτησε εάν ο άντρας είχε όπλο.
Στην καταφατική απάντηση των δημοσιογράφων, ο πρώην υπουργός δήλωσε: «Εγώ είμαι της άποψης όποιος κραδαίνει όπλο, να πυροβολείται αμέσως από την αστυνομία όπως συμβαίνει στη Σκανδιναβία και στις ΗΠΑ».
Ο κ. Πάγκαλος σημείωσε ότι έχει βρει στο διαδίκτυο φωτογραφίες από τους Βουλιαράτες και τη Δερβιτσάνη από την 25η Μαρτίου οπότε και «η γαλανόλευκη είναι παντού στους δρόμους».
Μιλώντας για τον πρωθυπουργό της Αλβανίας, Έντι Ράμα είπε πως είναι «πολιτικάντης» και με τις δηλώσεις του προσπαθεί «να μαζέψει ψήφους στο νότο της Αλβανίας».
Εκτίμησε δε, ότι η Ελλάδα «δεν είναι ισχυρός παίκτης» σε σχέση με τη γειτονική χώρα. «Οι ισχυροί παίκτες έχουν και υγιέστατη οικονομία. Αυτά είναι απόψεις Ελληναράδων», ανέφερε.
Υπογράμμισε, τέλος, πως η Ελλάδα μπορεί να ελπίζει σε θετικά αποτελέσματα απέναντι στην Τουρκία, μόνο όταν έχει τη συμμαχία χωρών στον βορρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου