Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018

Εννέα νεκροί από τις πυρκαγιές στην Καλιφόρνια, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η πολιτεία

Στιγμιότυπο από τις προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς στην Καλιφόρνια

Εννέα νεκροί από τις πυρκαγιές στην Καλιφόρνια, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η πολιτεία

© AP Photo / Noah Berger
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, περίπου 52.000 άνθρωποι έχουν αναγκαστεί να εκκενώσουν τα σπίτια τους, ενώ έχουν καταστραφεί περισσότερα από 6.000 κτίσματα.
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έθεσε ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ την πολιτεία της Καλιφόρνια η οποία πλήττεται από μεγάλες πυρκαγιές που έχουν οδηγήσει στον θάνατο εννέα άτομα.
«Σήμερα ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έθεσε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης την πολιτεία της Καλιφόρνια και διέταξε τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες να βοηθήσουν τις πολιτειακές και τοπικές προσπάθειες λόγω των έκτακτων συνθηκών που έχουν προκαλέσει οι πυρκαγιές που ξεκίνησαν στις 8 Νοεμβρίου 2018 και συνεχίζονται», αναφέρει ο Λευκός Οίκος σε ανακοίνωσή του.
Την Παρασκευή οι αρχές της κομητείας Μπουτ ανακοίνωσαν ότι περίπου 52.000 άνθρωποι εκκενώθηκαν από τις οικίες τους λόγω των πυρκαγιών. Η φωτιά έχει καταστρέψει περισσότερα από 6.000 κτίσματα στην περιοχή, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.
«Είναι ευθύνη μου να δηλώσω ότι τώρα μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι συνολικά υπάρχουν εννέα νεκροί», δήλωσε ο σερίφης της ίδιας κομητείας, Κόρι Χόνεα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
Η φωτιά ξεκίνησε την Πέμπτη και εξαπλώθηκε γρήγορα στην Καλιφόρνια.
Παράλληλα, η εφημερίδα San Francisco Chronicle σε δημοσίευμά της υποστηρίζει ότι η φωτιά είναι η πιο καταστροφική στην ιστορία της Καλιφόρνια, καθώς, σύμφωνα με την εφημερίδα, ήδη έχουν καεί περισσότερα από 90.000 εκτάρια γης.
update:
- Wildfire has now burned more than 35,000 acres, 0% contained
- Evacuations ordered for Agoura Hills, Westlake Village, Calabasas, Malibu, Hidden Hills, Monte Nido & Topanga Canyon
- Details on shelters, maps & more can be found here: https://trib.al/DAG7xUE 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου