Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018

Νύχτα έντασης με πέτρες, μολότοφ και χημικά


Επεισόδια μετά την Πορεία του Πολυτεχνείου, Αθήνα

Νύχτα έντασης με πέτρες, μολότοφ και χημικά

Aris Oikonomou / SOOC
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
 0  0  0
Σοβαρά επεισόδια εκδηλώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου μεταξύ αντιεξουστών και αστυνομικών δυνάμεων, με αφορμή την 45η επέτειο του Πολυτεχνείου, στο κέντρο της Αθήνας.
Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε το κέντρο της Αθήνας, στην περιοχή του Πολυτεχνείου και στα Εξάρχεια το βράδυ του Σαββάτου, μετά την ολοκλήρωση της πορείας προς την αμερικανική πρεσβεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου.
Ομάδα νεαρών με ορμητήριο το κτίριο του Πολυτεχνείου επιδόθηκε σε πετροπόλεμο και ρίψεις μολότοφ αλλά και βεγγαλικών με τα ΜΑΤ να απαντάνε με χημικά και χειροβομβίδες κρότου λάμψης.
Ειδικό όχημα της αστυνομίας πραγματοποίησε ρίψεις νερού προκειμένου να σβήσει τις εστίες φωτιάς που προκλήθηκαν από τις μολότοφ αλλά και για να περιορίσει τη δράση ομάδας αντιεξουσιαστών που είχε ταμπουρωθεί στο κτίριο του Πολυτεχνείου.
Την ίδια ώρα άλλος ένας πυρήνας νεαρών είχε οχυρωθεί στην περιοχή των Εξαρχείων στήνοντας οδοφράγματα, βάζοντας φωτιές σε κάδους και πετώντας πέτρες και μολότοφ.
Μέχρι αργά το βράδυ τα Εξάρχεια παρέμεναν σε αστυνομικό κλοιό αν και τα επεισόδια είχαν αρχίσει να περιορίζονται από τις 11.
Η ελληνική αστυνομία, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, προχώρησε σε οκτώ προσαγωγές για επεισόδια που σημειώθηκαν νωρίτερα το Σάββατο κοντά στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (ΓΑΔΑ), στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, όταν κουκουλοφόροι πέταξαν μολότοφ και πέτρες κατά των αστυνομικών.
Σκηνικό έντασης είχε στηθεί την ίδια ώρα και στην περιοχή της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ στη Θεσσαλονίκη.
Κουκουλοφόροι μετά το τέλος της πορείας, με ορμητήριο την Πολυτεχνική Σχολή και στήνοντας οδοφράγματα με τραπέζια και φλεγόμενους κάδους, εκτόξευσαν δεκάδες μολότοφ προς τις αστυνομικές δυνάμεις.
Τα ΜΑΤ απάντησαν με χημικά και κρότου λάμψης με την ατμόσφαιρα στη γύρω περιοχή να είναι αποπνικτική.
Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, εργοτάξιο του Μετρό πήρε φωτιά και για την κατάσβεσή της έσπευσε στο σημείο όχημα της Πυροσβεστικής.
Λίγο μετά τις 11 το βράδυ η κατάσταση εκτονώθηκε ενώ η αστυνομία προχώρησε σε άγνωστο αριθμό προσαγωγών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου