Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018

ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΑΓΩΓΕΣ ΤΕΛΙΚΑ ΘΑ ΤΡΕΛΆΘΟΥΜΕ? «Αναδρομικά μόνο στους συνταξιούχους που προσέφυγαν

«Αναδρομικά μόνο στους συνταξιούχους που προσέφυγαν»

petropoulos.jpg

Τάσος ΠετρόπουλοςEUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
Σε νέες διευκρινίσεις προχωράει η κυβέρνηση μετά την δικαστική απόφαση που δικαιώνει δύο συνταξιούχους, οι οποίοι είχαν προσφύγει στη Δικαιοσύνη για παλαιότερες περικοπές, καθώς ενδεχόμενη ανατροπή της απόφασης και αναδρομική δικαίωση όλων των συνταξιούχων σημαίνει ότι το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης θα πρέπει να βρει έως και 11,5 δισ. ευρώ, όπως γράφει σήμερα η «Εφ.Συν.»
Σύμφωνα με τον υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσο Πετρόπουλο, δεν θα δοθούν σε όλους τα αναδρομικά των συντάξεων, καθώς το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε ότι μόνο όσοι συνταξιούχοι προσέφυγαν στη δικαιοσύνη θα τα λάβουν αναδρομικά.
Μιλώντας το πρωί στην ΕΡΤ ο ίδιος υποστήριξε ότι η κυβέρνηση θα τηρήσει τηρήσουμε τη νομιμότητα όσον αφορά το ζήτημα, αλλά εκτίμησε ότι η ΣτΕ δεν έχει αναδρομική ισχύ για όλους διότι για λόγους δημοσίους συμφέροντος δεν μπορούν να επιστραφούν σε όλους, αφού δεν είναι δυνατόν να ανταποκριθεί σε αυτή την απαίτηση το δημόσιο ταμείο. 
Ο κ. Πετρόπουλος έστρεψε τα βέλη του στον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Κουτρουμάνη, κατηγορώντας τον ότι πρώτα έφτιαξε το νομοσχέδιο που έκοβε τις συντάξεις και σήμερα διαμαρτύρεται πως αυτό δεν είναι σωστό. 
«Ο κ. Κουτρουμάνης διακατέχεται από έλλειψη πολιτικής συνέπειας για κάτι που έκανε αυτός και τώρα καλεί τη σημερινή κυβέρνηση να πληρώσει» ανέφερε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.
Ο υφυπουργός τόνισε την ανάγκη να πάψουν τα πολιτικά παιχνίδια εναντίον των συνταξιούχων με αφορμή το συγκερκιμένο θέμα τη στιγμή που η κυβέρνηση δίνει μάχη για να μην περικοπούν οι συντάξεις.
Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή το υπουργείο Εργασίας απαντώντας σε δημοσίευμα σχετικά με τη δικαίωση των δύο συνταξιούχων ανέφερε πως οι δικαστικές αποφάσεις δεν αλλάζουν τα δεδομένα και πως «είναι προφανές ότι όταν (σ.σ. αυτές) εναρμονίζονται με την απόφαση-πιλότο του ΣτΕ η άσκηση έφεσης μπορεί και να μην κρίνεται σκόπιμη από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου