Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018

Προανακριτική επιτροπή για Λοβέρδο και Γεωργιάδη «δείχνει» το πόρισμα για το «Ντυνάν»


Ο Άδωνις Γεωργιάδης στην Εξεταστική Επιτροπή για τη διερεύνηση σκανδάλων στον χώρο της Υγείας

Προανακριτική επιτροπή για Λοβέρδο και Γεωργιάδη «δείχνει» το πόρισμα για το «Ντυνάν»

© Φωτογραφία : Nikos Libertas / SOOC
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
 0  0  0
Τον δρόμο για προανακριτική επιτροπή για τους πρώην υπουργούς Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδο και Άδωνι Γεωργιάδη, ανοίγει το πόρισμα της πλειοψηφίας για το νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν».
Το τμήμα του πορίσματος για το νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν» παραδόθηκε στους επικεφαλής των κομμάτων οι οποίοι είναι μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής στη Βουλή για τα σκάνδαλα στην Υγεία μεταξύ 1997 και 2014.
Το πόρισμα της κυβερνητικής πλειοψηφίας που αριθμεί 136 σελίδες, φέρεται να αποδίδει πολιτικές ευθύνες σε τέσσερις πρώην υπουργούς, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ. Πρόκειται για τους Ανδρέα Λοβέρδο, Μάκη Βορίδη, Δημήτρη Αβραμόπουλο και Άδωνι Γεωργιάδη. Παράλληλα, το πόρισμα ανοίγει τον δρόμο και για προανακριτική επιτροπή για τους κ.κ. Λοβέρδο και Γεωργιάδη, σύμφωνα με την ΕΡΤ.
Στο συγκεκριμένο κομμάτι του πορίσματος εξετάζεται λεπτομερώς η πορεία του νοσοκομείου από την ίδρυσή του έως την αναγκαστική εκποίησή του με πλειστηριασμό τον Σεπτέμβριο του 2014. Αναφορά γίνεται στις βασικές αιτίες της οικονομικής «κακοδαιμονίας» του νοσοκομείου, καθώς και πράξεις και παραλήψεις τόσο της διοίκησης όσο και του εποπτεύοντος υπουργείου, επιρρίπτοντας ευθύνες σε συγκεκριμένους υπουργούς.
Ειδικότερα για τους Ανδρέα Λοβέρδο και Άδωνι Γεωργιάδη, η κυβερνητική πλειοψηφία ζητά περαιτέρω διερεύνηση εάν «έχουν τελεσθεί διά πράξεων ή παραλείψεων αδικήματα». Αναφορά γίνεται σε τροπολογία του 2011 για τον κ. Λοβέρδο και απόφαση για εκποίησης περιουσιακών στοιχείων του Ντυνάν για τον κ. Γεωργιάδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου