Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018

Λευκός καπνός για το ζήτημα των συντάξεων στο EuroWorking Group


Συνεδρίαση των υπουργών οικονομικών της Ευρωομάδας στις Βρυξέλλες

Λευκός καπνός για το ζήτημα των συντάξεων στο EuroWorking Group

© Φωτογραφία : Aris Oikonomou/SOOC
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
 0  0  0
Χωρίς ενστάσεις ολοκληρώθηκε η συζήτηση για την Ελλάδα στη σημερινή συνεδρίαση του EuroWorking Group. Εγκρίνεται η μη περικοπή των συντάξεων. Στις 21 Νοεμβρίου οι επίσημες αποφάσεις.
Αίσια έκβαση είχε για την Ελλάδα η σημερινή συνεδρίαση του EuroWorking Group, κατά τη διάρκεια της οποίας οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι άναψαν το «πράσινο φως» για τη μη περικοπή των συντάξεων.
Το ευρωπαϊκό όργανο αποφάνθηκε ότι η Ελλάδα δύναται να επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα, ύψους 3,5% του ΑΕΠ, ακόμη και χωρίς την προνομοθετημένη κατάργηση της προσωπικής διαφοράς, η οποία θα συνεπαγόταν περικοπές σε χιλιάδες παλαιούς συνταξιούχους.
Για τη συγκεκριμένη εισήγηση δεν εκφράστηκε κάποια αντίρρηση από τους αξιωματούχους των χωρών-μελών της Ευρωζώνης και το μόνο που απομένει είναι η έγκρισή της από το Eurogroup της προσεχούς Δευτέρας, σε επίπεδο υπουργών Οικονομικών αυτή τη φορά.
Η οριστική απόφαση, βέβαια, η οποία θα περιλαμβάνει και τον βαθμό υλοποίησης των προνομοθετημένων αντιμέτρων, θα ανακοινωθεί την Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου, όταν η Κομισιόν δημοσιεύσει τις επίσημες συστάσεις για τους ετήσιους προϋπολογισμούς των κρατών-μελών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου