Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2018

Νέα πρόταση προϋπολογισμού ετοιμάζει «μέσα στις επόμενες ώρες» η Ιταλία


Ιταλική σημαία

Νέα πρόταση προϋπολογισμού ετοιμάζει «μέσα στις επόμενες ώρες» η Ιταλία

CC0
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
 0  0  0
Ένα τροποποιημένο σχέδιο προϋπολογισμού θα έχει έτοιμο εντός των «επόμενων ωρών» η Ιταλία, μετά από το «όχι» που είχε λάβει από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και προκειμένου να αποφύγει τις κυρώσεις.
Νέα πρόταση προϋπολογισμού ετοιμάζει η Ιταλία, σε μια προσπάθεια να βάλει τέλος στη διαμάχη που έχει ξεσπάσει με τις Βρυξέλλες και προκειμένου να αποφύγει τις κυρώσεις από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Συγκεκριμένα, όπως σημείωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός, Τζουζέπε Κόντε, ένα αναθεωρημένο σχέδιο προϋπολογισμού θα είναι έτοιμο «μέσα στις επόμενες ώρες».
«Στόχος μου είναι να αποφύγω η Ιταλία να δεχθεί κυρώσεις με τρόπο που θα βλάψει τη χώρα μας και που θα βλάψει επίσης την Ευρώπη», είπε ο Κόντε, μιλώντας στην Avvenire. 
«Ολοκληρώνω μια πρόταση που η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να λάβει υπ'όψιν. Θα είναι έτοιμη τις επόμενες ώρες», σημείωσε ακόμη. 
Το Eurogroup, νωρίτερα, κάλεσε την Ιταλία να συμμορφωθεί με τους δημοσιονομικούς κανόνες της ΕΕ, λαμβάνοντας τα απαραίτητα μέτρα. Αυτά, μετά από την απόρριψη του σχεδίου προϋπολογισμού που είχε καταθέσει η Ιταλία και υπό την απειλή των κυρώσεων από μέρους των Βρυξελλών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου