Σκηνές απόλυτου χάους στη Γαλλία. Όπως μπορείτε να δείτε σε βίντεο που κυκλοφορεί στο twitter.

Αστυνομικοί έριξαν προειδοποιητικά πυρά στον αέρα για να εκφοβίσουν μαθητές, οι οποίοι παίρνουν την σκυτάλη από τα κίτρινα γιλέκα και ετοιμάζονται να πνίξουν πολιτικά τον Μακρόν.
Ταυτόχρονα άλλη μία καταγγελία έρχεται να ταρακουνήσει τον Γάλλο Πρόεδρο.
Σύμφωνα με τους διαδηλωτές, τα άτομα που έκαψαν περιπολικά και καταστήματα, ήταν αστυνομικοί, οι οποίοι φορούσαν πολιτικά και είχαν σαν στόχο να στιγματίσουν το κίνημα, με σκοπό να επιβληθεί η κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Δείτε τα βίντεο:


 Να κατέβει ο στρατός στους δρόμους

Το σύνολο των αστυνομικών συνδικάτων ζητούν να γίνουν δεκτοί από τον Εμανουέλ Μακρόν μετά τις βιαιότητες που σημειώθηκαν κατά τις διαδηλώσεις των «κίτρινων γιλέκων», δήλωσαν σήμερα οι γενικοί γραμματείς τους στο Γαλλικό Πρακτορείο.
Τα επτά συνδικάτα, τα οποία μέχρι στιγμής δεν έχουν υιοθετήσει ενιαία στάση, θέλουν να εκθέσουν τη «σοβαρότητα της κατάστασης» και απαιτούν η στρατηγική της δημόσιας τάξης να προσαρμοστεί σε περίπτωση νέας κινητοποίησης, εξήγησαν οι γενικοί γραμματείς τους.
«Θέλουμε να διασαφηνίσουμε ποια στρατηγική θα υιοθετηθεί για το ερχόμενο Σάββατο στο θέμα της δημόσιας τάξης και της διατήρησης της τάξης. Είναι επείγον», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Νταβίντ Λε Μπαρ, γενικός γραμματέας του συνδικάτου επιτρόπων εθνικής αστυνομίας (SPCN), καθώς εκκλήσεις για μια τέταρτη διαδήλωση των «κίτρινων γιλέκων» το Σάββατο στο Παρίσι κυκλοφορούν ήδη στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.
«Έχουμε ζητήσει χωρίς επιτυχία να γίνουμε δεκτοί από τον υπουργό Εσωτερικών. Ζητάμε τώρα να γίνουμε δεκτοί από τον Εμανουέλ Μακρόν. Θέλουμε να εξηγήσουμε τις δυσκολίες στη διαχείριση της διατήρησης της τάξης. Αν αυτό ξαναρχίσει όπως αυτό το Σάββατο, θα υπάρξουν τραυματίες και νεκροί στις δυνάμεις της τάξης», δήλωσε ο Ζαν-Κλοντ Ντελάζ, γενικός γραμματέας της Alliance, στην οποία συμμετέχει η πλειονότητα των αστυνομικών.
Μπορεί τα διαβήματα όλων των αστυνομικών συνδικάτων να είναι παρόμοια, αλλά δεν έχουν ενιαία στάση σε αυτή την περίοδο των επαγγελματικών εκλογών. Έχουν ζητήσει να γίνουν δεκτοί από τον αρχηγό του κράτους τα εξής συνδικάτα, σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου: Alliance, Unite-SGP-FO, Unsa-Police, Synergies, SCSI-CFDT, SPCN και SICP.
Οι εκπρόσωποι αυτών των συνδικαλιστικών οργανώσεων υπογραμμίζουν το επίπεδο «εξάντλησης» των δυνάμεων της τάξης και τη «βία» την οποία αντιμετώπισαν κατά τα σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν το Σάββατο στο Παρίσι και στη Γαλλία.
Πολλές συνδικαλιστικές οργανώσεις όπως οι Alliance, Synergies και SPCN επιθυμούν μια αλλαγή «παραδείγματος» στη διαχείριση της δημόσιας τάξης, με περισσότερη «ευκινησία» για τις δυνάμεις της τάξης σε περίπτωση νέας διαδήλωσης. Προτείνουν επίσης να μπορεί ο στρατός να κληθεί «σε ενίσχυση» για τη φύλαξη των δημοσίων κτιρίων.
«Πρέπει να δεχθούμε ότι οι δυνάμεις της τάξης θα απελευθερωθούν από ένα στατικό σχήμα. Δεν αντιμετωπίζουμε πλέον κλασικές διαδηλώσεις αλλά ένα φαινόμενο αντάρτικου πόλης. Η διατήρηση της τάξης ‘a la papa’ έχει τελειώσει», δηλώνει ο Λε Μπαρς.
Εν τω μεταξύ, δύο ημέρες μετά τα βίαια επεισόδια στο Παρίσι κατά τις κινητοποιήσεις των «κίτρινων γιλέκων», 139 ύποπτοι ενήλικες έχουν οδηγηθεί μέχρι στιγμής ενώπιον της δικαιοσύνης και έχει παραταθεί η κράτηση 111, ανακοίνωσε σήμερα η εισαγγελία του Παρισιού.
Μετά τα βίαια επεισόδια του Σαββατοκύριακου, 363 άνθρωποι έχουν τεθεί υπό κράτηση, οι 32 από τους οποίους είναι ανήλικοι, σύμφωνα με νέο απολογισμό της εισαγγελίας του Παρισιού.
Σήμερα δεκάδες ύποπτοι θα οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης στο Παρίσι, καθώς διπλασιάστηκε ο αριθμός αυτών που εξετάζονται από τα δικαστήρια για να μπορέσει να αντιμετωπιστεί ο σημαντικός αυτός αριθμός συλλήψεων, διευκρίνισε χθες ο εισαγγελέας του Παρισιού, σημειώνοντας ότι η εισαγγελία του Παρισιού «δεν είχε ποτέ να διαχειριστεί έναν τόσο σημαντικό αριθμό κρατήσεων».
Η εισαγγελία του Παρισιού ανακοίνωσε εξάλλου ότι 81 υποθέσεις προφυλακισθέντων, οι οποίες αφορούν όλες ενήλικες, τέθηκαν στο αρχείο.
Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης των «κίτρινων γιλέκων» το Σάββατο στο Παρίσι μερικοί διαδηλωτές στόχευσαν την Αψίδα του Θριάμβου και άλλα μνημεία. Οι αρχές συνέλαβαν συνολικά 412 ανθρώπους το Σάββατο, διευκρίνισε χθες η αστυνομία του Παρισιού, αναφερόμενη σε «βίαια επεισόδια μιας άνευ προηγουμένου σοβαρότητας» στη γαλλική πρωτεύουσα.
Συγκεκριμένα «249 πυρκαγιές» καταγράφηκαν από την πυροσβεστική υπηρεσία, οι οποίες είχαν στόχο «112 οχήματα, 130 φορητούς εξοπλισμούς αστικού περιβάλλοντος» και «6 κτίρια», σύμφωνα με την αστυνομία.
Οι έρευνες θα συνεχιστούν για να εντοπιστούν οι δράστες των επεισοδίων στην Αψίδα του Θριάμβου και της κλοπής αυτόματου τουφεκιού από όχημα της αστυνομίας στο κέντρο του Παρισιού, κατέληξαν οι αστυνομικές αρχές σε ανακοίνωσή τους.

Μετά τα «κίτρινα γιλέκα», στους δρόμους του Παρισιού και τα ασθενοφόρα

Στους δρόμους της Γαλλίας βγήκαν σήμερα και τα ασθενοφόρα, εν μέσω των διαδηλώσεων που οργανώνει το κίνημα των «κίτρινων γιλέκων» και μετά από τα βίαια επεισόδια του Σαββατοκύριακου.
Τουλάχιστον 100 άτομα — εργαζόμενοι σε παραϊατρικά επαγγέλματα απέκλεισαν, σήμερα το πρωί, τους δρόμους γύρω από την Πλατεία Κονκόρντ στο Παρίσι, ζητώντας την αναστολή της μεταρρύθμισης που προωθείται σχετικά με τη χρηματοδότηση της μετακίνησης των ασθενοφόρων.
Τα ασθενοφόρα συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία, αποκλείοντας την πρόσβαση, έχοντας τις σειρήνες τους να ηχούν.
Αυτό, στον απόηχο των τελευταίων βίαιων επεισοδίων στο Παρίσι, αλλά και σε άλλες γαλλικές πόλεις, που άφησαν πίσω τους δεκάδες τραυματίες και εκτατεμένες καταστροφές.
Συγκεκριμένα, το βράδυ του Σαββάτου, συνελλήφθησαν 412 άνθρωποι, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, ενώ 378 ακόμη τέθηκαν υπό κράτηση. Συνολικά, σε ολόκληρη τη χώρα, οι τραυματισμένοι ανήλθαν 263, εκ των οποίων οι 133 στο Παρίσι, ανάμεσά τους και 23 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας.

Η Τουρκία εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία για τη Γαλλία!

Ταξιδιωτική οδηγία προς τους πολίτες της που ταξιδεύουν στη Γαλλία εξέδωσε η Τουρκία προειδοποιώντας τους για τις βίαιες διαδηλώσεις των «κίτρινων γιλέκων» στο Παρίσι και άλλες πόλεις.
Η οδηγία που εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών στην Άγκυρα συμβουλεύει τους Τούρκους που ζουν στη Γαλλία και εκείνους που θα ταξιδέψουν στην ευρωπαϊκή χώρα να αποφεύγουν περιοχές διαδηλώσεων και μέρη που θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλειά τους, όπως αναφέρει η Hurriyet.
Ζήτησε επίσης από τους Τούρκους πολίτες να επιδείξουν προσοχή όταν ταξιδεύουν μέσω αυτοκινητοδρόμων και υπεραστικών οδών, επικαλούμενη πρόσφατο κλείσιμο δρόμων, οδοφράγματα και αποκλεισμούς.
Το υπουργείο ενημέρωσε επίσης τους πολίτες που ζουν και ταξιδεύουν στη Γαλλία να ενημερώνονται από τα τοπικά ΜΜΕ και να παρακολουθούν περαιτέρω προειδοποιήσεις των Γαλλικών αρχών, του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών και της τουρκικής πρεσβείας στο Παρίσι.