Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018

Τετ α τετ Τσίπρα - Βούτσιτς στο Βελιγράδι

Τετ α τετ Τσίπρα - Βούτσιτς στο Βελιγράδι

tsipras-voutsits.png

Αλέξης Τσίπρας και Αλεξάνταρ Βούτσιτς Γ.Τ. Πρωθυπουργού/Andrea Bonetti
Κατ' ιδίαν συνάντηση είχε σήμερα το πρωί στο Βελιγράδι ο Αλέξης Τσίπρας με τον Αλεξάνταρ Βούτσιτς με ατζέντα τις περιφερειακές εξελίξεις, στην πορεία των διαπραγματεύσεων μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινας αλλά και στη Συμφωνία των Πρεσπών.
Live η κοινή συνέντευξη Τύπου μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του δεύτερου Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Σερβίας.
Στη συνέχεια οι δύο ηγέτες θα συνομιλήσουν με τους πρωθυπουργούς \Μπόικο Μπορίσοφ και Βιόριτσα Νταντσίλα κατά την έκτη τετραμερή σύνοδο Βουλγαρίας- Ελλάδας-Ρουμανίας-Σερβίας.
Η ατζέντα περιλαμβάνει ζητήματα σχετικά με τις περιφερειακές εξελίξεις, τη συνεργασία των τεσσάρων χωρών στους κρίσιμους τομείς της ενέργειας, των μεταφορών και ευρύτερα της οικονομίας, καθώς και θέματα που αφορούν την αξιοποίηση κονδυλίων από την ΕΕ, ΗΠΑ και Κϊνα για συγκεκριμένα έργα.
Ένα από τα ζητήματα ζωτικής σημασίας που αναμένεται να αναδειχθούν από την ελληνική πλευρά στο πλαίσιο της συνάντησης είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, ο ρόλος της Θεσσαλονίκης ως περιφερειακού κόμβου εμπορίου, μεταφορών, τεχνολογίας και καινοτομίας (σε συνέχεια της φετινής ΔΕΘ, της τετραμερούς στη Βάρνα, όπου συμμετείχε και το Ισραήλ, αλλά και της χθεσινής τριμερούς συνόδου Ελλάδας- Ισραήλ- Κύπρου).
Πέραν των οικονομικών και άλλων ζητημάτων που θα τεθούν επί τάπητος στην τετραμερή, αναμένεται να συζητηθεί, με τη συμμετοχή των υπουργών Αθλητισμού, και το ενδεχόμενο κοινής υποψηφιότητας για τη φιλοξενία του Παγκοσμίου Κυπέλλου ποδοσφαίρου το 2030. Η πρόταση για τη συνδιοργάνωση από τις τέσσερις χώρες ενός μεγάλου αθλητικού γεγονότος, όπως το Μουντιάλ, είχε συζητηθεί και στη σύνοδο της Βάρνας.
Ο πρωθυπουργός συνοδεύεται από τους υπουργούς Χρήστο Σπίρτζη, Νίκο Παππά, Όλγα Γεροβασίλη, και Στέργιο Πιτσιόρλα και τους υφυπουργούς Γιώργο Βασιλειάδη και Μάρκο Μπόλαρη, που θα έχουν διμερείς συναντήσεις με τους Σέρβους ομολόγους τους.
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου