Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018

Πληροφορίες για αναβολή της ψηφοφορίας για το Brexit, φεύγει για Βρυξέλλες η Μέι


Brexit.

Πληροφορίες για αναβολή της ψηφοφορίας για το Brexit, φεύγει για Βρυξέλλες η Μέι

CC0 / Skitterphoto / london
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
 0  0  0
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η βρετανίδα πρωθυπουργός αναμένεται να ανακοινώσει ότι θα μεταβεί στις Βρυξέλλες σε μια τελευταία προσπάθεια να αποκομίσει μια καλύτερη συμφωνία για την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ.
Στο ενδεχόμενο αναβολής της ψηφοφορίας για τη συμφωνία του Brexit στη βρετανική βουλή, αναφέρεται ο βρετανικός Τύπος σήμερα.
Σύμφωνα με του Sunday Times, το υπουργικό συμβούλιο εκτιμά ότι κατά τη διάρκεια της σημερινής ημέρας, η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι θα ανακοινώσει ότι θα μεταβεί στις Βρυξέλλες σε μια προσπάθεια να συμφωνήσει με τους ευρωπαίους αξιωματούχους καλύτερες συνθήκες για την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ.
Ως αποτέλεσμα αυτού, η ψηφοφορία της ερχόμενης Τρίτης στη Βουλή ενδέχεται να αναβληθεί, σύμφωνα με το ίδιο μέσο.
Παράλληλα, η εφημερίδα υποστηρίζει ότι κάποιοι από τους αξιόπιστους υπουργούς της, ήδη σχεδιάζουν ένα νέο δημοψήφισμα.
Τον περασμένο μήνα, η Μέι υπερασπίστηκε το τελικό προσχέδιο της συμφωνίας στη Βουλή των Αντιπροσώπων. Η συμφωνία δέχτηκε σφοδρή κριτική, τόσο από την αντιπολίτευση, όσο και από μέλη του κυβερνώντος κόμματος, ενώ ήδη αρκετά μέλη της κυβέρνησης της Τερέζα Μέι έχουν παραιτηθεί λόγω των διαφωνιών τους.
Αν και κάποιοι βουλευτές ζητούν ένα νέο δημοψήφισμα για το Brexit, η Μέι έχει απορρίψει την ιδέα και κάλεσε τη βουλή να εγκρίνει τη συμφωνία ώστε να αποφευχθεί ο «περαιτέρω διχασμός» και η «αβεβαιότητα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου