Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019

Καμμένος: Οι ΑΝΕΛ αποχωρούν από την Κυβέρνηση

O Πάνος Καμμένος.

Καμμένος: Οι ΑΝΕΛ αποχωρούν από την Κυβέρνηση

© Φωτογραφία : Menelaos Myrillas / SOOC
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 10
Σε οριστικό «διαζύγιο» κατέληξαν οι δύο κυβερνητικοί εταίροι, όπως έγινε γνωστό μετά τη συνάντησή τους στο μέγαρο Μαξίμου επιβεβαιώνοντας έτσι την έντονη φημολογία του τελευταίου διαστήματος.
Παρελθόν αποτελούν από τη συγκυβέρνηση οι ΑΝΕΛ, μετά το ραντεβού με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, όπως έκανε γνωστό ίδιος ο επικεφαλής της παράταξης, Πάνος Καμμένος.
Όπως δήλωσε ο ίδιος εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου είχε μια μεγάλη συζήτηση στη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό.
«Συναντήθηκα με τον πρωθυπουργό. Κάναμε μία αρκετά μεγάλη συζήτηση. Υπήρξε μια συνεργασία επί τέσσερα ολόκληρα χρόνια σε μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Καταφέραμε να βγάλουμε την πατρίδα μας από τα μνημόνια. Ο πρώτος στόχος επετεύχθη. Στο θέμα της Μακεδονίας δεν μου επιτρέπει να μη θυσιάσω την καρέκλα. Ευχαρίστησα τον πρωθυπουργό. Για το εθνικό θέμα δεν μπορεί να συνεχισθεί αυτή η συνεργασία. Οι ΑΝΕΛ αποχωρούν από την κυβέρνηση»
Κληθείς να σχολιάσει το αν θα αποχωρήσει και από το υπουργείο Άμυνας ο κ. Καμμένος ξεκαθάρισε πως όλα θα ειπωθούν στη συνέντευξη Τύπου.
Δηλώσεις αναμένεται να κάνει και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Ο κ. Καμμένος είχε ήδη από την Παρασκευή δηλώσει την πρόθεσή του να αποχωρήσει από την κυβέρνηση στην Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ.
Ωστόσο, είχε υπογραμμίσει και μέσω twitter πως δεν επιθυμεί να ρίξει την κυβέρνηση αλλά ξεκαθάριζε πως θα τεθεί θέμα εμπιστοσύνης αν αυτή συνδεθεί με τη Συμφωνία των Πρεσπών.
Αναμένονται με ενδιαφέρον οι επόμενες κινήσεις του πρωθυπουργού, ο οποίος είχε κάνει γνωστό πως θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης σε περίπτωση που αποχωρήσει ο κ. Καμμένος.
Εδώ και αρκετό καιρό ο κ. Καμμένος είχε θέσει ως «κόκκινη γραμμή» του το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ συγκαλώντας μάλιστα και σύσκεψη της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας την Παρασκευή.
Την ίδια ημέρα ήταν προγραμματισμένη να γίνει και η συνάντηση που διεξήχθη σήμερα. Ωστόσο, παρέμενε στον αέρα το ραντεβού των δύο επικεφαλής εν αναμονή των εξελίξεων στην ΠΓΔΜ.
Η κύρωση τελικώς, της Συμφωνίας των Πρεσπών την Παρασκευή από τα Σκόπια άνοιξε το δρόμο για την εισαγωγή της συμφωνίας στο ελληνικό Κοινοβούλιο αλλά και για την αποχώρηση των ΑΝΕΛ από τη συγκυβέρνηση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου