Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2019

Έντονες αντιδράσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στις αναφορές του κ. Μητσοτάκη για την περίοδο της Χούντας


Η ολομέλεια της Βουλής

Μάχη κορυφής στη Βουλή για την ψήφο εμπιστοσύνης

© Φωτογραφία : Nikos Libertas / SOOC
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
 0  0  0
Κορυφώνονται οι πολιτικές εξελίξεις, μετά την παραίτηση του Πάνου Καμμένου, καθώς η κυβέρνηση ζητάει την ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής των Ελλήνων. «Μονομαχία» Τσίπρα - Μητσοτάκη με φόντο Συμφωνία των Πρεσπών και εκλογές.
Την ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής των Ελλήνων ζητάει η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, μετά τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις, οι οποίες δρομολογήθηκαν από την παραίτηση του Πάνου Καμμένου.
Η διήμερη κοινοβουλευτική διαδικασία θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, με τη διεξαγωγή της ονομαστικής ψηφοφορίας.
Πέραν των πολιτικών αρχηγών, στο βήμα της Βουλής θα ανέβουν οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι των κομμάτων, αλλά και πέντε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, τρεις της Νέας Δημοκρατίας και ένας από κάθε άλλη Κοινοβουλευτική Ομάδα.
Εφόσον η κυβέρνηση αποσπάσει την ψήφο εμπιστοσύνης του βουλευτικού σώματος, τότε θα προχωρήσει άμεσα στη διαδικασία επικύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών. Αμέσως μετά, εκτιμάται ότι ο κ. Τσίπρας θα ανακοινώσει έναν μίνι ανασχηματισμό, προκειμένου να καλυφθούν οι κενές θέσεις, οι οποίες προήλθαν από τις αποχωρήσεις ορισμένων υπουργικών στελεχών των ΑΝ.ΕΛ.
Αντίθετα, σε περίπτωση μη εξασφάλισης των 151 «ναι», ο πρωθυπουργός έχει ξεκαθαρίσει ότι θα προχωρήσει «συντεταγμένα και εν ευθέτω χρόνω» σε πρόωρες εκλογές.
Νεα μηνύματα
  • 13:51

    Μητσοτάκης: Βρέθηκαν έξι πρόθυμοι βουλευτές στην τιμή του ενός

    «Βρέθηκαν έξι πρόθυμοι βουλευτές στην τιμή του ενός. Πρόκειται για τη χειρότερη στιγμή της μεταπολίτευσης» επεσήμανε, παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης. Και συνέχισε: «Αντί να ασχολούμαστε με το πώς θα δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας, βλέπουμε τον τυχοδιωκτισμό δύο κομμάτων που ταλαιπωρούν τη χώρα».
    «Αντί να μιλάμε για το πώς θα χτίσουμε ένα νέο ασφαλιστικό σύστημα, βλέπουμε τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να παίρνουν ένα ψεύτικο διαζύγιο. Η Βουλή αξίζει κάτι καλύτερο από τη σημερινή συνεδρίαση»
  • 13:46

    Μητσοτάκης: Πολάκης ίσον Τσίπρας

    Ο αρχηγός της αξιωματικός αντιπολίτευσης επέκρινε την κυβέρνηση, καθώς «καταστρατηγεί τη διάκριση των εξουσιών, κατασκευάζει διώξεις, συκοφαντεί δημόσια πρόσωπα».
    «Καλύψατε τον Πολάκη γιατί είναι ο καθρέφτη σας. Πολάκης ίσον Τσίπρας. Αυτή η κυβέρνηση στέλνει το μήνυμα ότι "κανείς φραγμός δεν υπάρχει"» τόνισε, απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό.
  • 13:43

    Μητσοτάκης: Οι ολιγάρχες μπαινοβγαίνουν από το Μαξίμου

    Ο πρόεδρος της Ν.Δ. αναφέρθηκε και στο ζήτημα της διαφθοράς, τονίζοντας ότι «ολιγάρχες μπαινοβγαίνουν από το Μάξιμου», ενώ έκανε λόγο για «διευκολύνσεις σε καναλάρχες».
    «700 εκατ. θα χάνονταν από τη σύμβαση του "Ελ. Βενιζέλος", αν δεν παρενέβαινε η Κομισιόν. Τα κονδύλια για το μεταναστευτικό ερευνώνται από τους Ευρωπαίους. Εκατομμύρια χάθηκαν από τη ΔΕΠΑ με πρωταγωνιστή τον σύντροφο Πετσίτη».
    «Μιλάτε εσείς για κάθαρση, ενώ πρόσωπα από τον σκληρό πυρήνα του Μαξίμου έχουν αφήσει βρόμικα αποτυπώματα» επεσήμανε ο κ. μητσοτάκης.
  • 13:38

    Την «Ελλάδα των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ» περιέγραψε ο Μητσοτάκης

    Ο κ. Μητσοτάκης έκανε ειδική μνεία και στην οικονομία, τονίζοντας τα εξής: «Οι Έλληνες εξαπατήθηκαν από μία κυβέρνηση που άλλα υποσχέθηκε και άλλα έπραξε».
    «Οι Έλληνες ξέρουν ότι δεν βγήκαμε από την κρίση. Ξέρουν ότι δεν μπορούμε να δανειστούμε από τις αγορές. Ξέρουν ότι έχουν υποστεί 29 αυξήσεις φόρων και 17 παρεμβάσεις που μειώνουν τις συντάξεις. Ξέρουν ότι η πατρίδα επιτηρείται στο πλαίσιο ενός άτυπου μνημονίου».
    «Υποθηκεύσατε το μέλλον της χώρας για να μείνετε στην εξουσία για λίγα χρόνια» τόνισε, απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό.
  • 13:35

    Μητσοτάκης για Πρέσπες: Συνεργοί Τσίπρας και Καμμένος

    Η ομιλία του κ. Μητσοτάκη δεν θα μπορούσε να μην διανθίζεται από το θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών. Ο αρχηγός της Ν.Δ. υποστήριξε ότι το Σκοπιανό ψηφίζεται «με την ενοχή του κ. Καμμένου». «Όταν μπορούσε να ρίξει την κυβέρνηση, δεν το έκανε».
    Τόνισε δε, ότι ο κ. Καμμένος υπογράφει την ψήφο εμπιστοσύνης, «με τους βουλευτές που παρέχει στον κ. Τσίπρα». «Τσίπρας και Καμμένος είναι συνεργοί και υπόλογοι όχι μόνο στους Μακεδόνες αλλά και στην κρίση της Ιστορίας».
  • 13:32

    Μητσοτάκης: Θεσμική εκτροπή

    Ο πρόεδρος της Ν.Δ. υποστήριξε ότι από τα σενάρια της κυβέρνησης ανοχής, φθάσαμε σε κυβέρνηση συνενοχής, ενώ έκανε λόγοι για «πλήρη απαξίωση» και «μηδενική πολιτική ατζέντα».
  • 13:30

    Έντονες αντιδράσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στις αναφορές του κ. Μητσοτάκη για την περίοδο της Χούντας

    Οι αναφορές του κ. Μητσοτάκη για την «υπουργοποίηση» του κ. Αποστολάκη προκάλεσε «φωνές» από τα έδρανα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Έντονες αντιδράσεις από τους κ.κ. Κουρουμπλή, Κοτζιά και Φίλη για τις παραπομπές του αρχηγού της Ν.Δ. στην περίοδο της «Χούντας»
  • 13:27

    Αιχμές Μητσοτάκη για την «υπουργοποίηση» Αποστολάκη

    Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην «υπουργοποίηση του κ. Αποστολάκη, τον οποίο χαρακτήρισε ως επιλογή Καμμένου. «Ποτέ καμία κυβέρνηση δεν τοποθέτησε στη θέση του υπουργού Άμυνας εν ενεργεία αξιωματικό. Τον τοποθετήσατε φορώντας ακόμη τη στολή του. Τελευταίος ήταν ο αρχηγός του ΓΕΣ, που ορκίστηκε υπουργός Άμυνας το 1967» σημείωσε, μεταξύ άλλων.
  • 13:25

    Μητσοτάκης: «Σικέ» το διαζύγιο

    Ο κ. Μητσοτάκης αναρωτήθηκε «τι σόι διαζύγιο είναι αυτό, όταν τέσσερις από τους επτά βουλευτές των ΑΝΕΛ σας στηρίζουν», ενώ επανέλαβε ότι πρόκειται για ένα «σικέ διαζύγιο».
  • 13:23

    Βίντεο από την ομιλία του κ. Μητσοτάκη

  • 13:21

    Μητσοτάκης: Φαρσοκωμωδία των ελιγμών και της συναλλαγής

    Ο πρόεδρος της Ν.Δ. υποστήριξε ότι «ζούμε έναν τραγέλαφο που ζημιώνει τη χώρα». «Ανακοινώθηκε ένα ψεύτικο διαζύγιο ενώ παραμένουν συνέταιροι στη νομή της εξουσίας» τόνισε, αναφερόμενος στους κ.κ. Τσίπρα και Καμμένο.
    Δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι «ζούμε μία θλιβερή συναλλαγή», καθώς «ο κ. Καμμένος δανείζει δύο βουλευτές για να στηριχθεί ο κ. Τσίπρας, τους οποίους δεν διαγράφει για να παραμείνει αρχηγός κόμματος της Βουλής».
  • 13:18

    Στο βήμα της Βουλής ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου