Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2019

Ραντεβού στην πλατεία Συντάγματος

Ραντεβού στην πλατεία Συντάγματος

makedoniko.jpg

Από παλιότερο συλλαλητήριο για το Μακεδονικό | AP Photo/Petros Giannakouris
Υπό την ομπρέλα της «Επιτροπής Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας», διαδηλωτές από όλη την Ελλάδα δίνουν ραντεβού την Κυριακή στην καρδιά της Αθήνας ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών. Ο κεντρικός ομιλητής που επέλεξαν οι διοργανωτές. Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ευρύτερη περιοχή του Κέντρου. Επί ποδός η αστυνομία.
Ραντεβού στην πλατεία Συντάγματος δίνουν διαδηλωτές απ' όλη την Ελλάδα, το μεσημέρι της Κυριακής. Η «Επιτροπή Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας» καλεί τους συμμετέχοντες να διαδηλώσουν ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών με επικολυρικούς τόνους και χαρακτηριστικό σύνθημα: «Οσοι ζωντανοί εκεί! Ο,τι γράφτηκε με αίμα, δεν ξεγράφεται με ψέμα».
Σε ό,τι αφορά την προετοιμασία, στη βόρεια Ελλάδα δίνονται ανά πόλη ή νομό τηλέφωνα διοργανωτών και ιδιωτικών πρακτορείων. Χαρακτηριστικά, για τη Θεσσαλονίκη γνωστό τουριστικό πρακτορείο θα έχει δύο αναχωρήσεις και το εισιτήριο κοστίζει 20 ευρώ.
Στην Αθήνα αναμένεται να καταφτάσουν πούλμαν από όλη την Ελλάδα που θα μεταφέρουν ένα πλήθος συλλόγων, φορέων, χριστιανικών σωματείων ακόμη και ιδιωτικών σχολείων.
Όπως έγινε γνωστό, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά και δήμοι της περιοχής θα συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο ενώ το «παρών» θα δώσει και η Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους.
Η αστυνομία έχει καταστρώσει σχέδιο για τα λεωφορεία που θα καταφθάνουν ενώ στα μέτρα ασφαλείας αναμένεται να λάβουν μέρος περίπου 2000 αστυνομικοί. Λόγω του συλλαλητηρίου θα ισχύσουν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις (απαγόρευση στάσης-στάθμευσης) από το βράδυ του Σαββάτου και διακοπή κυκλοφορίας από νωρίς το πρωί της Κυριακής στην ευρύτερη περιοχή του Κέντρου της Αθήνας (Πλ. Συντάγματος, Προπύλαια Πανεπιστημίου Αθηνών κ.λπ.).
Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν σταδιακά και ανάλογα με τις επικρατούσες κυκλοφοριακές συνθήκες. Κλειστός θα παραμείνει ο σταθμός του μετρό στην πλατεία Συντάγματος σε ώρα που θα αποφασισθεί από την αστυνομία.
Ο Κρις Σπύρου, που επελέγη κεντρικός ομιλητής στο συλλαλητήριο κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών. Όπως αποκαλύπτει η «Εφ.Συν.» έχει δώσει εδώ και πολλά χρόνια τα διαπιστευτήριά του στο εγχώριο εθνικιστικό ρεύμα, αναλαμβάνοντας κατά καιρούς ποικίλες πρωτοβουλίες, οι οποίες κατέληξαν όμως κακήν κακώς.
Ισως η πιο προβεβλημένη έμπνευσή του ήταν η ίδρυση της κίνησης «Ελευθερώστε την Αγία Σοφία» (Free Agia Sofia, κατά το Free Willy) το 2005, με σκοπό την «αποκατάσταση» του ναού της Κωνσταντινούπολης ως κέντρου της Ορθοδοξίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου