Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019

Συνεδριάζουν οι ΑΝΕΛ: Οι απουσίες και το μήνυμα Καμμένου

Πάνος Καμμένος

Συνεδριάζουν οι ΑΝΕΛ: Οι απουσίες και το μήνυμα Καμμένου

© Φωτογραφία : Menelaos Myrillas / SOOC
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
Εριφύλη Πετράκου
0 10
Συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων, με τον Πάνο Καμμένο να ζητάει την υιοθέτηση μίας ενιαίας στάσης. Ηχηρές απουσίες από τις διεργασίες του κόμματος.
Κρίσιμες ώρες διέρχεται ο κυβερνητικός συνασπισμός, με τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξάρτητων Ελλήνων να κρίνει εν πολλοίς τον χρονικό ορίζοντα του τρέχοντος κυβερνητικού σχήματος.
Η προσοχή όλων στρέφεται στην εισήγηση του Πάνου Καμμένου, ο οποίος αναμένεται να ζητήσει την υιοθέτηση μίας ενιαίας στάσης από όλα τα κοινοβουλευτικά και υπουργικά στελέχη του κόμματος, εμμένοντας παράλληλα, στην πρόταση για αποχώρηση από την κυβέρνηση.
Σε κάθε περίπτωση, στις διεργασίες της Κ.Ο. εκτιμάται ότι θα τεθούν επί τάπητος όλα τα πιθανά σενάρια, προκειμένου να αποσαφηνιστούν και να αποκρυσταλλωθούν οι προθέσεις τόσο ως προς τη Συμφωνία των Πρεσπών, όσο και ως προς τη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Ποιοι θα απουσιάζουν
Ενδιαφέρον παρουσιάζει το «απουσιολόγιο» του κόμματος, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αναμένεται να δώσουν το «παρών» όλα τα στελέχη.
Συγκεκριμένα, η υφυπουργός Εσωτερικών, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, έχει διευκρινίσει ότι δεν πρόκειται να προσέλθει στη συνεδρίαση της Κ.Ο. (σ.σ. δεν είναι βουλευτής), ενώ την ίδια ώρα, η υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, βρίσκεται στο εξωτερικό και επομένως, ούτε η ίδια θα δώσει το «παρών». Δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται και η απουσία του Τέρενς Κουίκ.
Αντίθετα, στις επικείμενες διαβουλεύσεις θα συμμετάσχουν τόσο ο Κώστας Ζουράρις, όσο και ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος, ενώ ερωτηματικό αποτελεί η παρουσία του Βασίλη Κόκκαλη.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο τελευταίος έχει διαμηνύσει ότι δεν πρόκειται να συμβάλει στην ανατροπή της κυβέρνησης και ότι θα στηρίξει τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.
Παρεμφερή προσέγγιση έχει υιοθετήσει και ο κ. Παπαχριστόπουλος, ο οποίος έχει ξεκαθαρίσει ότι θα υπερψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών και ότι θα «παραδώσει τη βουλευτική έδρα, μόνο όταν εκλείψει κάθε πιθανότητα πτώσης της κυβέρνησης».
Ο ίδιος βέβαια, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο «μεταγραφής» στον ΣΥΡΙΖΑ εν όψει των επόμενων βουλευτικών εκλογών. «Αυτό είναι κάτι που θα το αποφασίσω εκείνη την ώρα» σχολίασε χαρακτηριστικά, μιλώντας σήμερα το πρωί στον «ΑΝΤ1».
Την Παρασκευή το κρίσιμο «τετ α τετ» 
Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή, Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος θα έχουν «τετ α τετ», με στόχο τη διαλεύκανση του πολιτικού τοπίου, μετά τη ραγδαία κρίση που διέρχεται ο κυβερνητικός συνασπισμός, με αφορμή τη Συμφωνία των Πρεσπών.
Απόψε, μάλιστα, ο πρωθυπουργός θα παραχωρήσει συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό «Open», δίνοντας ένα πρώτο δείγμα γραφής των πολιτικών του προθέσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου