Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2019

Ο υπουργός Brexit προειδοποιεί για τις πιθανότητες εξόδου χωρίς συμφωνία

Βρετανία και ΕΕ σε διαφορετικές... κατευθύνσεις.

Ο υπουργός Brexit προειδοποιεί για τις πιθανότητες εξόδου χωρίς συμφωνία

CC0 / kalhh / brexit
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Ένα Brexit χωρίς συμφωνία είναι πολύ πιο πιθανό, εάν οι Βρετανοί βουλευτές απορρίψουν τη συμφωνία της βρετανικής κυβέρνησης με τις Βρυξέλλες, προειδοποίησε ο Στέφεν Μπάρκλεϊ.
Πιθανότερο είναι ένα Brexit χωρίς συμφωνία, εάν το βρετανικό κοινοβούλιο απορρίψει τη συμφωνία που έχει διαπραγματευτεί η Τερέζα Μέι με τις Βρυξέλλες, όπως δήλωσε ο Βρετανός υπουργός Brexit, Στέφεν Μπάρκλεϊ.
«Η μη συμφωνία θα είναι πολύ πιο πιθανή εάν οι βουλευτές απορρίψουν τη συμφωνία της κυβέρνησης για το Brexit αργότερα αυτόν τον μήνα», ανέφερε ο ίδιος, στην εφημερίδα Daily Express, επισημαίνοντας ότι το σχέδιο συμφωνίας της Μέι είναι το μόνο διαθέσιμο που μπορεί να φέρει αποτελέσματα.
Ο Μπάρκλεϊ, ο οποίος αναλαμβάνει μεταξύ άλλων το καθήκον να διασφαλίσει ότι η Βρετανία θα είναι έτοιμη να διαχειριστεί το ενδεχόμενο να μην υπάρξει συμφωνία για το Brexit, δήλωσε ακόμη ότι η κυβέρνηση θα ξεκινήσει, την επόμενη εβδομάδα, εκστρατεία, προκειμένου να διαβεβαιώσει ότι οι πολίτες είναι έτοιμη για μία τέτοια πιθανή έκβαση.
Η Βρετανίδα πρωθυπουργός, τον προηγούμενο μήνα, αποφάσισε να αναβάλλει την ψηφοφορία που θα διεξαγόταν στη βρετανική βουλή για το Brexit, υπό τον φόβο ότι οι βουλευτές δεν θα ενέκριναν τη συμφωνία. Η εν λόγω ψηφοφορία αναμένεται πλέον να διενεργηθεί μέσα στον Ιανουάριο και η Μέι βρίσκεται ήδη σε αναζήτηση βοήθειας από τις Βρυξέλλες, προκειμένου να εξασφαλίσει ένα ελκυστικό πακέτο στα μάτια των Βρετανών βουλευτών.
Και καθώς οι ανησυχίες για ένα Brexit χωρίς συμφωνία αυξάνονται, η στερλίνα χάνει έδαφος έναντι του δολαρίου, υποχωρώντας ολοένα και πιο χαμηλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου