Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2019

Πηγές ΝΔ στο Sputnik για πρόταση μομφής: «Η αίσθησή μου είναι ότι δεν θα γίνει»

Ο αρχηγός της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης

Πηγές ΝΔ στο Sputnik για πρόταση μομφής: «Η αίσθησή μου είναι ότι δεν θα γίνει»

© Φωτογραφία : George Vitsaras / SOOC
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
Εριφύλη Πετράκου
Η μάχη της Συμφωνίας των Πρεσπών στη Βουλή (23)
0 20
Στα σενάρια περί κατάθεσης πρότασης μομφής από τη ΝΔ αναφέρθηκε ο Νίκος Βούτσης, μιλώντας στη Βουλή. Την ίδια στιγμή, πάντως, πηγές της ΝΔ δήλωναν στο Sputnik ότι το σενάριο της πρότασης δυσπιστίας δεν είναι ιδιαίτερα πιθανό.
Σενάρια για κατάθεση πρότασης μομφής από τη Νέα Δημοκρατία διακινούνται τις τελευταίες ώρες, αν και πηγές από τη γαλάζια παράταξη, μιλώντας στο Sputnik, εμφανίστηκαν επιφυλακτικές για το ενδεχόμενο να προχωρήσει μια τέτοια κίνηση.
«Η αίσθησή μου είναι ότι δε θα γίνει (πρόταση δυσπιστίας)», είπε στο Sputnik υψηλόβαθμη πηγή της ΝΔ. Ξεκαθάρισε, ωστόσο, ότι όλα θα εξαρτηθούν από τη στάση της κυβέρνησης κατά τη διήμερη συζήτηση στην Ολομέλεια.
Η ίδια πηγή, απαντώντας σε ερώτηση για το ποια κίνηση της κυβέρνησης θα πυροδοτούσε μια πρόταση δυσπιστίας από μέρους της ΝΔ, δεν άνοιξε τα χαρτιά του και περιορίστηκε να πει «θα τα δούμε όλα».
Ανάλογη επιφύλαξη εξέφρασε, επίσης, και άλλη πηγή της ΝΔ, σχολιάζοντας ότι κατά την εκτίμησή του δεν είναι ιδιαίτερα πιθανή η κατάθεση πρότασης μομφής.
Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης έδινε διευκρινίσεις για το χρονοδιάγραμμα που θα ακολουθηθεί στην Ολομέλεια σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών, κάνοντας αναφορά και στα σενάρια περί πρότασης δυσπιστίας από τη ΝΔ.
«Η απόφαση είναι (η ψήφιση να γίνει) αύριο το βράδυ», δήλωσε ο κ. Βούτσης, προσθέτοντας ότι το λέει αυτό καθώς «εξελίσσονται από χτες — και το γνωρίζουμε όλοι — διάφορα σενάρια για το τι μπορεί να γίνει, όπως προτάσεις δυσπιστίας».
Ο πρόεδρος της Βουλής εξήγησε ότι η αρχική εκτίμηση ήταν ότι η διαδικασία θα διαρκέσει 28 ώρες. Ωστόσο, «μπορεί να πάει 32 ώρες ή και 35. Όσο χρειαστεί…», επισήμανε.
Τόνισε ότι η ψηφοφορία «δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μην πάει αύριο το βράδυ», ό,τι ώρα κι αν χρειαστεί. Κλείνοντας, επανέλαβε τη διαφωνία του σε τυχόν παράταση ημερών για την ολοκλήρωση της διαδικασίας και κάλεσε να «δούμε την οικονομία της συζήτησης», χωρίς «ούτε να αιφνιδιαστούμε ούτε θα αιφνιδιάσουμε» από τα «σενάρια που ακούγονται και γράφονται».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου