Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019

Όχι θέμα εμπιστοσύνης, εκτός αν συνδεθεί με Πρέσπες λέει ο Καμμένος UPD

Όχι θέμα εμπιστοσύνης, εκτός αν συνδεθεί με Πρέσπες λέει ο Καμμένος UPD

tsipras-kammenos.jpg

Αλέξης Τσίπρας-Πάνος Καμμένος στη Βουλή Αναβλήθηκε το τετ α τετ Τσίπρα – Καμμένου | ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/ EUROKINISSI
Στάση αναμονής μέχρι να έρθει η Συμφωνία των Πρεσπών στην ελληνική Βουλή θα κρατήσουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, όπως προκύπτει από την πρωινή συνεδρίαση. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Πάνος Καμμένος φέρεται να τόνισε ότι μέλημά του είναι να μην διαλυθεί η Κ.Ο. των ΑΝ. ΕΛΛ., ενώ το κόμμα αναμένεται να στηρίξει τα όποια νομοσχέδια έρθουν στο ενδιάμεσο στην ελληνική βουλή. Ένταση στη συνεδρίαση με τον Βασίλη Κόκκαλη. «Στον αέρα» ακόμα η συνάντηση με Τσίπρα, η οποία συνδέεται με τις εξελίξεις στην ΠΓΔΜ.

Τι συζητήθηκε

Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ο Πάνος Καμμένος απέδωσε σε αμοιβαία παρεξήγηση το θέμα που προέκυψε με τον Αλέξη Τσίπρα, επισημαίνοντας ότι έχει λυθεί.
Παράλληλα, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η Κ.Ο. συμφώνησε να κρατήσει στάση αναμονής μέχρι να έρθει η Συμφωνία των Πρεσπών στην ελληνική Βουλή. Μέχρι τότε οι ΑΝ. ΕΛΛ. θα ψηφίσουν τα όποια νομοσχέδια φέρει στο Κοινοβούλιο η κυβέρνηση.
Όταν έρθει η ώρα της Συμφωνίας των Πρεσπών ο Πάνος Καμμένος θα αποσύρει τους υπουργούς του από την κυβέρνηση και σε ενδεχόμενη ψήφο εμπιστοσύνης, οι βουλευτές θα ψηφίσουν κατά συνείδηση.
Νωρίτερα, πληροφορίες, ανέφεραν ότι επικράτησε ένταση και κυρίως με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλη Κόκκαλη.
Ο Πάνος Καμμένος, λίγο μετά το πέρας της συνεδρίασης έκανε το ακόλουθο tweet

Διαψεύδουν την ένταση

Το απόγευμα της Παρασκευής, πηγές των Ανεξάρτητων Ελλήνων, διέψευδαν δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για ένταση στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος.
«Ως αποκυήματα φαντασίας μπορούμε να χαρακτηρίσουμε τις περιγραφές για το τι συνέβη κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. Η επαναλαμβανόμενη προσπάθεια συγκεκριμένων κύκλων να πλήξουν τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ όχι μόνο δεν πετυχαίνει τον στόχο της, αλλά προκαλεί πλέον γέλια» τόνιζαν χαρακτηριστικά οι πηγές του κόμματος.

Νέο Tweet Καμμένου για την ΠΓΔΜ

Παράλληλα, ο αρχηγός των ΑΝ. ΕΛΛ. έκανε και νέα παρέμβαση μέσω Twitter αναδημοσιεύοντας ρεπορτάζ που κάνει λόγο για απειλές και εκβιασμούς στην ΠΓΔΜ με φόντο τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Αναβολή του τετ α τετ με Τσίπρα

Σε αναβολή οδηγήθηκε και πολυαναμενόμενο τετ α τετ μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Πάνου Καμμένου, που είχε μετατεθεί για σήμερα λόγω της επίσκεψης της Άνγκελα Μέρκελ στην Αθήνα.
Χωρίς να προσδιορίζει τη στάση των υπουργών και βουλευτών των ΑΝ.ΕΛΛ, αλλά λέγοντας ότι αναμένει τις εξελίξεις στη γειτονική χώρα ο πρόεδρος του κόμματος δήλωσε μετά τη συνεδρίαση ότι η συνάντηση αναβάλλεται μέχρι να οριστικοποιηθούν τα δεδομένα στην ΠΓΔΜ.
Ειδικότερα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ανέφερε ότι δεν έχουν ληφθεί ακόμα οι οριστικές αποφάσεις για το εάν θα επιτραπεί στους βουλευτές του να ψηφίσουν κατά βούληση στη διαδικασία κύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών.
Σχετικά με τις εξελίξεις στα Σκόπια ο κ. Καμμένος έκανε λόγο για συνεχείς αλλαγές και ρευστό σκηνικό κι εκτίμησε ότι κατά πάσα πιθανότητα δεν θα υπάρξουν σήμερα νέα από τη Βουλή της γείτονος.
Προσερχόμενος στη συνεδρίαση ο ίδιος είπε στους δημοσιογράφους ότι δεν μπορεί να γίνει συνάντηση με σενάρια, σημειώνοντας παράλληλα ότι είναι σε ανοιχτή επικοινωνία με τον πρωθυπουργό.
Πληροφορίες ανέφεραν ότι την ώρα που ο πρόεδρος του συγκυβερνώντος κόμματος ανακοίνωσε την αναβολή ο κ. Τσίπρας δεν ήταν ενήμερος για την αναβολή.
Επίσης, ο κ. Καμμένος ανέβαλε την αποψινή του συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό Star, ενώ κατέστησε σαφές πως ό,τι «κυκλοφορεί» στο Διαδίκτυο και αφορά τον ίδιο και τους ΑΝ.ΕΛΛ. «δεν ισχύουν».
Νωρίτερα ο αρχηγός των ΑΝ.ΕΛΛ. τοποθετήθηκε για τα περί αποχώρησής του από την κυβέρνηση κατά την κοινή συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας- Εξωτερικών Υποθέσεων και της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων για την τροπολογία των F-16.
«Δεν είμαι απερχόμενος υπουργός, ούτε τελώ υπό παραίτηση. Δεν μπορεί να προδικάσει κανείς το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στα Σκόπια» σημείωσε ο ίδιος μιλώντας στη συζήτηση στη Βουλή.
Σημειώνεται ότι από τη συνεδρίαση της Κ.Ο. απουσίασε η υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, η οποία έχει ανακοινώσει ότι βρίσκεται σε προγραμματισμένο ταξίδι στο εξωτερικό.

«Όχι» στις Πρέσπες, «ναι» στην κυβέρνηση

Μετά το πέρας της συνεδρίασης της κοινοβουλευτικής ομάδας ο Κώστας Ζουράρις, με ανακοίνωσή του, αναφορικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών κάνει λόγο για «σακατεμένη Μακεδονία», εκφράζοντας την πρόθεσή του να την καταψηφίσει.
Παράλληλα, όμως, επισημαίνει ότι θα συνεχίσει να στηρίζει την κυβέρνηση «μέχρις λήξεως τής εντολής. Σύμφωνα με τε καθ΄ ημάς συναμφότερον».
«Λέμε όχι στον ακρωτηριασμό που θα πάθει η ολόδική μας, πρωτοφυὴς ονομασία. Η Μακεδονία είναι μία και είναι μακεδονική. Ημών, των Μακεδόνων. Ο "αυτοπροσδιορισμός" ανήκει στον Γνήσιο και αρχήθεν Πρώτον της ονομασίας κι όχι στον κλέφτη: αποκεκρίσθαι, διάκρισις, όχι λωποδυσία» αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Ζουράρις ο οποίος, στη συνέχεια πάντως, δηλώνει ότι «ναι, η προσυμφωνία των Πρεσπών είναι καλύτερη από όλα τα χάλια των προηγούμενων -ενδιάμεση κλπ».
Ο κ. Ζουράρις αναπτύσσει το σκεπτικό του για την απόληξη της συμφωνίας των Πρεσπών σε τέσσερις σελίδες, καταλήγοντας σε "Υστερόγραφο" όπου σημειώνει: «Η ως άνω άποψή μου συνυπάρχει με την πλήρη και διαρκή ἐκ μέρους μου στήριξη προς την παρούσα κυβέρνηση, μέχρις λήξεως τής εντολής. Σύμφωνα με τε καθ΄ ημάς συναμφότερον».
Η μόνη διαφορά μας στην κυβέρνηση συνεργασίας είναι το όνομα της Μακεδονίας. Τα υπόλοιπα λύνονται κοινοβουλευτικά. Θέμα εμπιστοσύνης δεν υπάρχει εκτός αν αυτή συνδεθεί με την συμφωνία των Πρεσπών όπου θα ληφθούν οι αποφάσεις των οργάνων των ΑΝΕΛ και θα ενημερώσω τον πρωθυπουργό


 
Όλα αγοράζονται και όλα πωλούνται στα Σκόπια: Απειλές και εκβιασμοί για τις Πρέσπες


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου