Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2019

Καμμένος: Ομολόγησε ο Τσίπρας ότι σχεδίασε ο ίδιος την διάλυση της ΚΟ των ΑΝΕΛ


Ο Πάνος Καμμένος

Καμμένος: Ομολόγησε ο Τσίπρας ότι σχεδίασε ο ίδιος την διάλυση της ΚΟ των ΑΝΕΛ

© Φωτογραφία : Nikos Libertas / SOOC
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
1 0  0
Λάβρος εμφανίστηκε ο Πάνος Καμμένος κατά του πρώην κυβερνητικού του εταίρου Αλέξη Τσίπρα αλλά και κατά των βουλευτών που είτε αποχώρησαν είτε διαγράφησαν από την ΚΟ των ΑΝΕΛ.
Για την απογοήτευση που ένιωσε το βράδυ που κυρώθηκε το πρωτόκολλο εισδοχής της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και τις σκέψεις του για παραίτηση, μίλησε ο Πάνος Καμμένος στον Real FM και τόνισε ότι ο πρωθυπουργός παραδέχθηκε πως σχεδίασε ο ίδιος την διάλυση της κοινοβουλευτικής του ομάδας.
Ο Αλέξης Τσίπρας και ο Πάνος Καμμένος
© ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ : MENELAOS MYRILLAS / SOOC
Συγκεκριμένα, ο κ. Καμμένος αναφερόμενος στην ομιλία του πρωθυπουργού στη Βουλή, είπε ότι ο κ. Τσίπρας τον δικαίωσε όταν αποκάλυψε ότι πράγματι, εκείνος έπιασε τους βουλευτές «για να αποτρέψει, λέει, να γίνω Σαμαράς».
«Εδώ ομολόγησε ότι ο ίδιος σχεδίασε την ανατροπή της ΚΟ των ΑΝΕΛ», είπε χαρακτηριστικά και μίλησε για σχεδιασμό αποστασίας που είχε προαναγγελθεί από τους κυρίους Ν. Κοτζιά, Ν. Βούτση και Ν. Φίλη.
Μου πέρασε από το μυαλό να παραιτηθώ από βουλευτής
Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ ερωτηθείς αν όντως σκέφτεται να παραιτηθεί από βουλευτής, όπως είπε ο ίδιος στη Βουλή, εξήγησε πως όντως του πέρασε από το μυαλό γιατί ένιωσε μεγάλη απογοήτευση. Πρόσθεσε πως πολλοί θα ήθελαν να τον βλέπουν να πηγαίνει σπίτι του αλλά πως τον κρατούν οι πολίτες και πως έχει υποχρέωση να δώσει τη μάχη των εκλογών και των εθνικών εκλογών.
«Έχει περάσει από το μυαλό μου (να παραιτηθώ) και ιδιαίτερα εκείνο το βράδυ. Είδα ότι από τη στιγμή που μου κόβουν και το δικαίωμα να μιλώ στη Βουλή δεν μπορώ να ασκήσω τα συνταγματικά μου καθήκοντα», τόνισε.
Δεν ζήτησα σε βουλευτές να γυρίσουν πίσω
Διέψευσε ότι ζήτησε από βουλευτές που ανεξαρτητοποιήθηκαν από τους ΑΝΕΛ να επιστρέψουν στην Κοινοβουλευτική Ομάδα προκειμένου να μη διαλυθεί, κάνοντας λόγο για μη αληθινά σενάρια τα οποία διακινήθηκαν από το Μέγαρο Μαξίμου «σε ορισμένα Μέσα». Ιδιαίτερα για τον Νίκο Νικολόπουλο είπε ότι του έστειλε μήνυμα για να του καταδείξει «ότι δεν μπορείς να είσαι και με την κυβέρνηση και με την αντιπολίτευση».
Γιατί διέγραψα τώρα τον Παπαχριστόπουλο
Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ είπε πως καθυστέρησε να διαγράψει τον Θανάση Παπαχριστόπουλο από τους ΑΝΕΛ «επειδή είχε πει ότι θα παραδώσει την έδρα». Πρόσθεσε πως τελικά τον διέγραψε γιατί δεν μπορεί να είναι μέλος των ΑΝΕΛ και την ίδια στιγμή να ψηφίζει υπέρ της εισόδου των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ.
«Προτίμησα να πάρω το ρίσκο γνωρίζοντας ότι είναι στημένη η ερμηνεία του κανονισμού, παρά να βγει ο οποιοσδήποτε και να μου πει αύριο ότι συνέβαλα με οποιονδήποτε τρόπο στην ψήφιση της συμφωνίας», είπε ο κ. Καμμένος.
Για να δούμε που θα είναι υποψήφιος ο Κόκκαλης
Ο Πάνος Καμμένος, χαρακτήρισε παράδοξο το ότι ο βουλευτής Βασίλης Κόκκαλης στήριξε την κυβέρνηση αλλά καταψήφισε τη Συμφωνία των Πρεσπών και διερωτήθηκε αν «τον έκανε μεταγραφή ο ΣΥΡΙΖΑ ή η ΝΔ που δεν ήθελε να πέσει η πάνω της η συμφωνία των Πρεσπών».
Στο σχόλιο του δημοσιογράφου ότι το σενάριό του είναι «προχωρημένο», ο κ. Καμμένος αποκρίθηκε: «για να δούμε που θα είναι υποψήφιος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου