Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2019

Πρώτα η ομιλία και μετά η διαγραφή

Πρώτα η ομιλία και μετά η διαγραφή

kammenos-nd-komma.jpg

Χθες, ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛΛ. έχει δώσει τελεσίγραφο στον Θανάση Παπαχριστόπουλο να παραδώσει την έδρα του έως το πρωί της Παρασκευής | EUROKINISSI
Με την Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων να βρίσκεται ένα βήμα πριν από τη διάλυση, ο Πάνος Καμμένος προετοιμάζει την επόμενη ημέρα ανακοινώνοντας τη διαγραφή του βουλευτή Θανάση Παπαχριστόπουλου αφού πρώτα ο ίδιος μιλήσει σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής.
Χθες, ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛΛ. έχει δώσει τελεσίγραφο στον Θανάση Παπαχριστόπουλο να παραδώσει την έδρα του έως το πρωί της Παρασκευής σε διαφορετική περίπτωση θα τον διαγράψει.
Σήμερα, με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο Πάνος Καμμένος, ξεκαθαρίζει:
«Τη διαγραφή Παπαχριστόπουλου θα την καταθέσω στην Ολομέλεια, αφού μιλήσω στη Βουλή, ελπίζω ο πρωθυπουργός να είναι μέσα....» εξηγώντας πως αν καταθέσει τη διαγραφή τώρα θα του αφαιρέσουν τον λόγο «πραξικοπηματικά από σήμερα».
Απ' την πλευρά του ο κ. Παπαχριστόπουλος έχει πει ότι θα παραιτηθεί αφού ψηφίσει το Πρωτόκολλο ένταξης τη ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και την έδρα του καταλαμβάνει ως πρώτος επιλαχών ο Τέρενς Κουίκ, ο οποίος, ουσιαστικά, έχει αποστασιοποιηθεί από το κόμμα.
Εφόσον ο κ. Κουίκ επιλέξει να ανεξαρτητοποιηθεί, αυτομάτως διαλύεται η Κ.Ο. των ΑΝ.ΕΛΛ., καθώς πέμπτος βουλευτής θα είναι ο προερχόμενος απ' την Ένωση Κεντρώων Αριστείδης Φωκάς.
Μοναδική περίπτωση να διατηρηθεί η Κ.Ο. των ΑΝ.ΕΛΛ, είναι ένας από τους ανεξάρτητους βουλευτές που εκλέχθηκαν με το κόμμα να επιστρέψουν σε αυτό. Πάντως, οι Δημήτρης Καμμένος και Γιώργος Λαζαρίδης, επανέλαβαν (στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες) πως δεν είναι διατεθειμένοι να πράξουν κάτι τέτοιο. 

Πριν από την ψήφιση του πρωτοκόλλου

Η κοινοβουλευτική ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων πήρε πρωτοβουλίες να τελειώσει αυτό το γαϊτανάκι του "παραιτούμαι – δεν παραιτούμαι" του Θανάση Παπαχριστόπουλου δήλωσε λίγο νωρίτερα ο εκπρόσωπος Τύπου των ΑΝ.ΕΛΛ. Θόδωρος Τοσουνίδης στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM».
«Πριν από την ψήφιση του πρωτοκόλλου θα κινηθούμε για να τον διαγράψουμε από την κοινοβουλευτική ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων», διευκρίνισε ο κ. Τοσουνίδης.
Σε ό,τι αφορά την τύχη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξάρτητων Ελλήνων ο κ. Τοσουνίδης επισήμανε ότι η αρνητική γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής για τη δυνατότητα διατήρησης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝ.ΕΛΛ. με 5 βουλευτές που δεν έχουν εκλεγεί με το ίδιο κόμμα προκαλεί «απορία και έκπληξη, γιατί με την ίδια ομοφωνία το 2013 τοποθετήθηκαν σε ένα παραπλήσιο ζήτημα τότε για την υπόθεση που αφορούσε τη ΔΗΜΑΡ του κ. Κουβέλη με ακριβώς αντίθετη απόφαση, χωρίς να γίνεται καμία μνεία σε εκείνη την απόφαση και να μη γίνεται καμία αιτιολόγηση γιατί οι δύο αποφάσεις του επιστημονικού συμβουλίου είναι εκ διαμέτρου αντίθετες».

Στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής

Το πρωί της Παρασκευής, στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, τα μέλη της ενημερώθηκαν για το περιεχόμενο της γνωμοδότησης του Επιστημονικού Συμβουλίου αναφορικά με το άρθρο 15 του Κανονισμού που αναφέρεται στην έννοια και τη συγκρότηση Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης δήλωσε ότι υιοθετεί τη γνωμοδότηση.
Στη συνεδρίαση τα κόμματα τοποθετήθηκαν ως εξής:
«Προφανώς είναι δυσάρεστη εξέλιξη η διάλυση μιας Κοινοβουλευτικής Ομάδας, αλλά εφόσον υπάρχει η γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου, δεν μπορεί να γίνει κάτι άλλο παρά η εφαρμογή της», ανέφερε σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Ν.Δ.
«Όπως και ο κ. Καμμένος είπε, η συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι ανέντιμη. Είναι θέμα δικό σας και βρείτε τη λύση. Δεν είναι ζήτημα που πρέπει να απασχολήσει τη Διάσκεψη των Προέδρων. Διαλύσατε τα κόμματα», είναι η θέση που εξέφρασε η ΔΗΣΥ.
Το ΚΚΕ επανέλαβε τη θέση του για την ανάγκη καθιέρωσης της ανόθευτης απλής αναλογικής και διατύπωσε την άποψη δεν πρέπει να διαλύεται Κοινοβουλευτική Ομάδα κόμματος που έχει εκλεγεί.
Στη θέση ότι δεν πρέπει να διαλύονται Κοινοβουλευτικές Ομάδες κομμάτων που έχουν εκλεγεί, επέμειναν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.
Η Ένωση Κεντρώων εξέφρασε τη θέση ότι δεν θα πρέπει να διαλύονται Κοινοβουλευτικές Ομάδες κομμάτων που έχουν εκλεγεί

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου