Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2019

Μπαράζ νομοθετημάτων στη Βουλή: Από την πΓΔΜ έως την προστασία της α' κατοικίας

Συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης, Βουλή, 15 Ιανουαρίου 2019

Μπαράζ νομοθετημάτων στη Βουλή: Από την πΓΔΜ έως την προστασία της α' κατοικίας

© Φωτογραφία : Menelaos Myrillas / SOOC
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Τις επόμενες εβδομάδες, οι 300 βουλευτές καλούνται να τοποθετηθούν επί μία σειρά νομοσχεδίων. Το νομοθετικό έργο ξεκινάει με το πρωτόκολλο εισδοχής της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ.
Μπαράζ νομοθετημάτων αναμένεται το επόμενο διάστημα στη Βουλή των Ελλήνων, με την αρχή να γίνεται την τρέχουσα εβδομάδα, μέσω της κύρωσης του πρωτοκόλλου εισδοχής της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ.
Θα ακολουθήσει η σύμβαση παραχώρησης της χρήσης του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος», ενώ εντός των προσεχών ημερών αναμένεται να κατατεθεί και η κύρωση παραχώρησης των περιφερειακών λιμένων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι κυρώσεις συμβάσεων, σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής, απαιτούν μία ημέρα συνεδρίασης στις αρμόδιες Επιτροπές και μία ημέρα συνεδρίασης στην Ολομέλεια.
Την ίδια ώρα, τις επόμενες εβδομάδες θα υποβληθεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομίας για τον εκσυγχρονισμό του εταιρικού δικαίου, αλλά και το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για τον φορέα που θα αντικαταστήσει το ΚΕΕΛΠΝΟ.
Στο μεταξύ, έως τις 28 Φεβρουαρίου, οι βουλευτές θα κληθούν να υπερψηφίσουν το νέο πλαίσιο προστασίας της α' κατοικίας, το οποίο θα αντικαταστήσει τον νόμο Κατσέλη.  Επιπλέον, αναμένεται η κατάθεση του νομοσχεδίου του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τον διαχωρισμό της εμπορικής δραστηριότητας και των δικτύων της ΔΕΠΑ.
Εντός του διμήνου Φεβρουαρίου — Μαρτίου αναμένεται να κατατεθεί, επιπλέον, το νομοσχέδιο για τον επαγγελματικό αθλητισμό και τον ιππόδρομο, αλλά και για το Ταμείο Αλληλοβοήθειας του υπουργείου Πολιτισμού.
Αξίζει να σημειωθεί ότι μέρος των παραπάνω νομοσχεδίων εντάσσεται στις προαπαιτούμενες δράσεις για την ολοκλήρωση του β' μεταμνημονιακού ελέγχου, με την έκθεση προόδου των ευρωπαϊκών αρχών να αναμένεται για τις 27 Φεβρουαρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου