Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2019

Επιδείνωση του καιρού και πτώση της θερμοκρασίας από την Παρασκευή (Βίντεο)

Κακοκαιρία στην Αθήνα

Επιδείνωση του καιρού και πτώση της θερμοκρασίας από την Παρασκευή (Βίντεο)

© Φωτογραφία : George Vitsaras / SOOC
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Για απότομη επιδείνωση του καιρού από την Παρασκευή προειδοποιεί η μετεωρολογική υπηρεσία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, κάνοντας λόγο για πτώση της θερμοκρασίας μεγαλύτερη των 10 βαθμών.
Για «τα δύο πρόσωπα του καιρού» που θα δούμε τις επόμενες ημέρες, ενημερώνει η μετεωρολογική υπηρεσία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.
Συγκεκριμένα, μέχρι και την Πέμπτη θα επικρατεί καλός και ζεστός καιρός. Ωστόσο, από την Παρασκευή και κυρίως το Σαββατοκύριακο θα σημειωθεί επιδείνωση του καιρού, με κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας.
Η μεταβολή του καιρού θα προκληθεί από πολύ ψυχρές αέριες μάζες πολικής προέλευσης που αναμένεται να κατευθυνθούν προς τη χώρα μας δια μέσου της Ουκρανίας και της Μαύρης Θάλασσας, όπως αναφέρει η μετεωρολογική υπηρεσία meteo.
Ως αποτέλεσμα, θα έχουμε κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας που θα είναι μεγαλύτερη των 10 βαθμών Κελσίου καθώς και σημαντική μεταβολή του καιρού.
Στο βίντεο που δημοσιεύει η ίδια υπηρεσία απεικονίζονται με μπλε οι ψυχρές αέριες μάζες που θα κινηθούν προς την περιοχή μας και με αποχρώσεις του κόκκινου οι θερμές αέριες μάζες που θα κινηθούν προς τη Δυτική Ευρώπη:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου