Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2019

Σωρεία αντιδράσεων για τον μίνι ανασχηματισμό και τους πρώην «πράσινους» βουλευτές


Κυβερνητικό Συμβούλιο στο Μέγαρο Μαξίμου

Σωρεία αντιδράσεων για τον μίνι ανασχηματισμό και τους πρώην «πράσινους» βουλευτές

© Φωτογραφία : Menelaos Myrillas / SOOC
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
 0  0  0
Πληθώρα επικριτικών σχολίων πυροδότησε ο μίνι ανασχηματισμός της κυβέρνησης και οι υπουργοποιήσεις των πρώην στελεχών του ΠΑΣΟΚ, Θάνου Μωραΐτη και Άγγελου Τόλκα.
Σωρεία αντιδράσεων προκάλεσε ο ανασχηματισμός «περιορισμένης έκτασης», ο οποίος ανακοινώθηκε χθες. 
Στις δηλώσεις του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, έκανε ο ίδιος λόγο για την ανάγκη «για έναν περιορισμένης έκτασης ανασχηματισμό», γνωστοποιώντας τις αλλαγές: Υπουργός Εξωτερικών αναλαμβάνει ο Γιώργος Κατρούγκαλος, αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών για την Ευρωπαϊκή Πολιτική η Σία Αναγνωστοπούλου, υφυπουργός Μακεδονίας και Θράκης η Ελευθερία Χατζηγεωργίου, υφυπουργός Εργασίας ο Κωνσταντίνος Μπάρκας, υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών ο Θάνος Μωραΐτης και υφυπουργός Μεταναστευτικής πολιτικής ο Άγγελος Τόλκας.
Τα πολιτικά κόμματα έσπευσαν να σχολιάσουν τις εξελίξεις, με ειδικότερες μνείες στις υπουργοποιήσεις των κ.κ. Μωραΐτη και Τόλκα.
Πηγές της Νέας Δημοκρατίας ανέφεραν ότι θα είναι μάλλον ο πρώτος κυβερνητικός ανασχηματισμός «που θα περάσει ως μονόστηλο στις εφημερίδες».
Με αιχμή τις υπουργοποιήσεις των πρώην στελεχών του ΠΑΣΟΚ, Μωραΐτη και Τόλκα, από τη ΝΔ τονιζόταν πως η πολυδιαφημισμένη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ «εξαντλήθηκε σε δύο βοηθούς κηπουρούς του ΠΑΣΟΚ, προφανώς γιατί ακόμη και ο Νίκος Μπίστης κατάλαβε το τέλος που πλησιάζει».
Μάλιστα, οι πηγές κάλεσαν τον πρωθυπουργό να «ανακοινώσει επιτέλους» την ημερομηνία των εκλογών «για να τελειώνει αυτή η φαρσοκωμωδία».
Οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα προκάλεσαν και την αντίδραση του ΚΙΝΑΛ που εξαπέλυσε «πυρά» κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, κατηγορώντας τον ότι επιχειρεί να λεηλατήσει την παράταξη, αλλά η προσπάθειά του «εκφυλίζεται σε παράγκα Γ' Εθνικής».
«Η επιχείρηση Τσίπρα για λεηλασία της παράταξης μας πέφτει στο κενό, εκφυλίζεται σε παράγκα Γ' Εθνικής. Αλλά τίποτα δεν τους σώζει. Όσο για τους πολιτικά εξαγορασθέντες υφυπουργούς είναι γνωστοί κυνηγοί καρέκλας», σημείωσε.
Η εκπρόσωπος του Ποταμιού, Κατερίνα Μπακογιάννη, πρατήρησε με μια ανάρτηση στο Twitter: «Να που τελικά υπάρχει ρεύμα υπέρ του κ. Τσίπρα. Όχι μέσα στην κοινωνία, αλλά εντός του ΚΙΝΑΛ — ΠΑΣΟΚ».
Χαρακτηριστικό ήταν και το μήνυμα του επικεφαλής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνου Καμμένου, στο Twitter, ο οποίος δημοσίευσε φωτογραφία του πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ μαζί με τον Τζόρτζ Σόρος με το εξής μήνυμα: «Ταμείο για τους βουλευτές-leasing η υπουργική καρέκλα έναντι τυφλής ψήφου. Συγχαρητήρια η συναλλαγή σας ήταν επιτυχής».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου