Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019

Εισήγηση στη συνεδρίαση του Υπουργικού ΣυμβουλίουΑιχμές Τσίπρα κατά Στουρνάρα: Πρέπει να αφήσουμε πίσω τους υπερτιμημένους τεχνοκράτες


Αφήνοντας αιχμές για τον Γιάννη Στουρνάρα, ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι «πρέπει να αφήσουμε πίσω τους υπερτιμημένους τεχνοκράτες που δεν πέτυχαν στις προβλέψεις τους για την οικονομία και ασχολούνται με το μικροπολιτικό κουτσομπολιό και τις Κασσάνδρες της καταστροφής».
Σε μια σειρά από φλέγοντα θέματα της επικαιρότητας αναφέρθηκε κατά την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο ο Αλέξης Τσίπρας, που έστειλε σαφή μηνύματα για την ένταξη των κ.κ. Μωραΐτη και Τόλκα στην κυβέρνηση ενώ παράλληλα εξαπέλυσε κεκαλυμμένα «πυρά» εναντίον του Γιάννη Στουρνάρα.Αναφερόμενος στην υπόθεση Τόλκα και Μωραΐτης, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει πως η ένωση δυνάμεων δίνει μεγαλύτερη δύναμη στην επίτευξη του εθνικού στόχου «να αφήσουμε πίσω το παρελθόν της χρεοκοπίας και να προχωρήσουμε στην έξοδο από την κρίση και την ανασυγκρότηση».
Μίλησε δε για «καταστροφολογικές προβλέψεις» που δεν επαληθεύτηκαν αλλά και διακαείς πόθους που διαψεύστηκαν από την έξοδο από τα μνημόνια και την κρίση.
«Η ελληνική οικονομία ανακάμπτει» είπε ο ίδιος.

«Η κυβέρνηση ενώνει τους Έλληνες και τις Ελληνίδες γύρω από τον μεγάλο εθνικό στόχο: να αφήσουμε πίσω το παρελθόν της χρεοκοπίας στο οποίο μας οδήγησε το παλιό πολιτικό σύστημα ως πολιτικός εκπρόσωπος της εγχώριας ολιγαρχίας» τόνισε επίσης ο πρωθυπουργός, μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο.
Μίλησε δε για σημαντικές κοινωνικές νίκες.
«Η ευρωπαϊκή επιτροπή αναθεώρησε προς τα πάνω τις προβλέψεις της για την ελληνική οικονομία για το 2019 παρά τις κακές επιδόσεις της ευρωπαϊκής οικονομίας συνολικά. Σήμερα προχωρά με ταχείς ρυθμούς ο αγώνας για την ανάκτηση της εργασίας και για αξιοπρεπείς αμοιβές» είπε ο πρωθυπουργός, και συμπλήρωσε: «Η ανεργία βρίσκεται στο 18,5% - στο χαμηλότερο σημείο της από το 2011 - με σαφή τάση περαιτέρω μείωσης. Οι βασικές αρχές των συλλογικών διαπραγματεύσεων επανήλθαν ενώ με βάση την απόφαση του προηγούμενου Υπουργικού Συμβουλίου ο κατώτατος μισθός αυξήθηκε από τα 586 στα 650 ευρώ».
Παράλληλα, ο πρωθυπουργός τόνισε πως η έξοδος στις αγορές ολοκληρώθηκε με τόσο μεγάλη επιτυχία, ώστε σήμερα το ελληνικό δεκαετές ομόλογο να κινείται όχι απλά στα επίπεδα πριν την κρίση αλλά στα επίπεδα που βρισκόταν στο 2.000.
«Χθες οι αγορές έκλεισαν με το επιτόκιο στο 3,74% για το δεκαετές και στο 3,08 για το πενταετές» τόνισε ο ίδιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου