Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2019

LIVE | Інтронізація очільника ПЦУ ЕпіфаніяΣτο Κίεβο τελέσθηκε η ενθρόνιση του επικεφαλής της «νέας εκκλησίας» Επιφάνιου


Η ενθρόνιση του Προκαθήμενου της νέας Εκκλησίας της Ουκρανίας Επιφάνιου

Στο Κίεβο τελέσθηκε η ενθρόνιση του επικεφαλής της «νέας εκκλησίας» Επιφάνιου

© Φωτογραφία: CC BY 4.0/ Nikolay Lazarenko
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Αυτοκεφαλία στην Εκκλησία της Ουκρανίας (38)
0 0 0
Παρουσία της πολιτικής ηγεσίας της Ουκρανίας πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Κίεβο η ενθρόνιση του επικεφαλής της «νέας εκκλησίας» της Ουκρανίας, Επιφάνιου. Από την τελετή απουσίαζε ο Φιλάρετος λόγω προβλημάτων υγείας.
Στον καθεδρικό ναό της Αγίας Σοφίας του Κιέβου πραγματοποιήθηκε η ενθρόνιση του επικεφαλής της «νέας εκκλησίας» της Ουκρανίας, Επιφάνιου.
Η τελετή μεταδόθηκε από ουκρανικούς τηλεοπτικούς σταθμούς.
Το «παρών» έδωσε η πολιτική ελίτ της χώρας, όπως ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, καθώς και η υποψήφια για τις προεδρικές εκλογές, Γιούλια Τιμοσένκο.
Την τελετή παρακολούθησαν εκπρόσωποι κι άλλων θρησκευτικών οργανώσεων της Ουκρανίας, μεταξύ των οποίων ο επικεφαλής της Ελληνόρυθμης Καθολικής Εκκλησίας (Ουνίτες), Σβιατοσλάβ Σεβτσούκ, καθώς και οι εκπρόσωποι της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Κωνσταντινούπολης, ο Μητροπολίτης Γαλλίας Εμμανουήλ. Από την τελετή απουσίαζε ο Φιλάρετος λόγω προβλημάτων υγείας.
Νωρίτερα, ο Πέτρο Ποροσένκο είχε γράψει στο Facebook ότι ο Επιφάνιος «έχει την ιστορική αποστολή να γίνει ο πρώτος επικεφαλής» της «νέας εκκλησίας» της Ουκρανίας.
Τον Ιανουάριο, ο Πατριάρχης Κωνσταντινούπολης Βαρθολομαίος είχε υπογράψει και παραδώσει στον Επιφάνιο Δουμένκο τον Τόμο εκχώρησης αυτοκεφαλίας στην αποκαλούμενη Ουκρανική Εκκλησία. Οι δύο τελετές πραγματοποιήθηκαν στο Φανάρι, παρουσία και πάλι του πρόεδρου της Ουκρανίας. Ωστόσο, δεν παρευρέθησαν εκπρόσωποι των κανονικών Ορθόδοξων Εκκλησιών, καμία εκ των οποίων δεν είχε αναγνωρίσει μέχρι τη στιγμή εκείνη τη νέα Ουκρανική Εκκλησία, εκτός από τον ίδιο τον

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου