Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2019

Σε εξέλιξη η συνάντηση Τσίπρα – Ερντογάν UPD

Σε εξέλιξη η συνάντηση Τσίπρα – Ερντογάν UPD

tsipras-erdogan.jpg

Τσίπρας - Ερντογάν EUROKINISSI/ΓΡ. ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ANDREA BONETTI
Συνάντηση με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έχει αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στην Άγκυρα.
Γ.Τ. Πρωθυπουργού/Andrea Bonetti
Ο Αλέξης Τσίπρας, συνοδευόμενος απ' τον αναπλ. υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Κατρούγκαλο, και τον αν. υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Στ. Πιτσιόρλα, έφτασε στην τουρκική πρωτεύουσα με το κυβερνητικό αεροσκάφος γύρω στις 15:30. Στο διήμερο ταξίδι τον συνοδεύει και η σύντροφός του, Περιστέρα Μπαζιάνα.
Σε μήνυμά του στο Twitter, μόλις έφτασε στην Άγκυρα έδωσε το στίγμα της επίσκεψης απ' την ελληνική πλευρά, σημειώνοντας ότι: «Έχουμε τη δυνατότητα να πιάσουμε ξανά το νήμα ενός ειλικρινούς διαλόγου για την επανεκκίνηση της θετικής μας ατζέντα, προς όφελος των λαών μας και της ευρύτερης περιοχής».
Αμέσως μετά κατευθύνθηκε προς το προεδρικό μέγαρο, όπου μετά τη συνάντηση με τον κ. Ερντογάν θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες ανάμεσα στις αντιπροσωπείες των δύο χωρών. Ακολούθως θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη Τύπου.
Γ.Τ. Πρωθυπουργού/Andrea Bonetti
Στη συνέχεια ο Τούρκος πρόεδρος θα παραθέσει απόψε προς τιμήν του Έλληνα πρωθυπουργού ο κ. Ερντογάν, έχει προσκαλέσει και τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.
Αύριο, Τετάρτη, ο κ. Τσίπρας θα συναντηθεί με εκπροσώπους της ελληνικής ομογένειας στην Κωνσταντινούπολη και θα επισκεφθεί την Αγία Σοφία. Ακολούθως θα επισκεφθεί επισήμως τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης, όπου θα ξεναγηθεί και θα συναντηθεί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου