Τετάρτη 6 Μαρτίου 2019

Αύξηση του ποσού για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης από το 2020 προανήγγειλε η Φωτίου


Η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Θεανώ Φωτίου

Αύξηση του ποσού για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης από το 2020 προανήγγειλε η Φωτίου

© Φωτογραφία : Angelos Zymaras / SOOC
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
Την αύξηση του ποσού που δίνεται για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) από το 2020 και μετά προανήγγειλε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου.
Η Θεανώ Φωτίου εξέφρασε την πρόθεσή της να αυξηθεί το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) από το 2020 και μετά. Η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης εκτίμησε ότι τα δημοσιονομικά περιθώρια της χώρας θα είναι τέτοια, που θα μπορεί να υπάρξει αυτή τη αύξηση.
Για επιδότηση ενοικίου, η κ. Φωτίου παραδέχτηκε ότι ένα τεχνικό πρόβλημα έχει προκαλέσει μια μικρή καθυστέρηση στην έναρξη λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας. Παρόλα αυτά, η πλατφόρμα αναμένεται να ανοίξει τις επόμενες ημέρες, εξήγησε η αναπληρώτρια υπουργός, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα F&M Voice. Πρόσθεσε ότι η πρώτη καταβολή της επιδότησης θα περιλαμβάνει αναδρομικά ποσά του πρώτου τριμήνου για όσους δηλώσουν ότι έχουν ενοικιαστήριο από την 01-01-2019.
Μιλώντας για την πολιτική της κυβέρνησης σε θέματα κοινωνική πρόνοιας, η κ. Φωτίου τόνισε ότι έμφαση έχει δοθεί στο παιδί με σειρά μέτρων. Για τα σχολικά γεύματα ανέφερε πως φέτος ο προγραμματισμός είναι για 153.000 σχολικά γεύματα κάθε μέρα.
«Από του χρόνου θα υπάρχει η δυνατότητα να διπλασιαστεί ο αριθμός, κάθε μέρα 300.000 γεύματα. Ο μεγάλος στόχος είναι το 2021 να χορηγούνται σχολικά γεύματα σε όλα τα δημοτικά σχολεία της χώρας στα οποία υπάρχουν περίπου 600.000 παιδιά. Είναι ένα πρόγραμμα τεράστιας σημασίας γιατί μπαίνουν οι βάσεις στα παιδιά για την υγιεινή διατροφή», εξήγησε.
Δεν παρέλειψε, μάλιστα, να αναφερθεί και σε νέο μοντέλο για την υιοθεσία και την αναδοχή παιδιού με τη δυνατότητα να υποβάλλονται ηλεκτρονικά οι σχετικές αιτήσεις και να παρακολουθείται, επίσης ηλεκτρονικά, η πορεία του παιδιού, αλλά και τον γονέων. Στόχος αυτής της διαδικασίας είναι να επιταχυνθεί η απόδοση του παιδιού στους νέους γονείς.
Η κ. Φωτίου ζήτησε την υπομονή των πολιτών για καθυστερήσεις που παρουσιάζονται σε σειρά θεμάτων, όπως στην τακτοποίηση της πρώτης κατοικίας και των κόκκινων δανείων, καθώς και στις 120 δόσεις. Επικαλέστηκε το γεγονός ότι η Ελλάδα βρίσκεται εκτός μνημονίου, περίπου έξι μήνες, χρονικό διάστημα που είναι μικρό για να επιτευχθούν με την ταχύτητα που επιθυμούν οι πολίτες, όλες οι κρίσιμες μεταρρυθμίσεις.
«Από τις 21 Αυγούστου που βγήκαμε από το μνημόνιο, σε αυτό το μικρό διάστημα δεν κόπηκαν οι συντάξεις, αυξήθηκε ο κατώτατος μισθός, καταργήθηκε ο υποκατώτατος, ψηφίστηκε η Συμφωνία των Πρεσπών, είμαστε έτοιμοι για την επιδότηση ενοικίου. Θέλω να πω στον ελληνικό λαό να έχει εμπιστοσύνη και υπομονή. Έκανε μεγάλο κουράγιο οκτώ χρόνια, δεν του ζητάμε πολλούς μήνες υπομονή… Είναι πολύ μεγάλα θέματα τα οποία περιμένει ο λαός οκτώ χρόνια και καταλαβαίνω την αδημονία του. Να ξέρει όμως δύο πράγματα: πρώτον ότι θα υλοποιήσουμε όλα για τα οποία έχουμε δεσμευτεί και δεύτερον ότι θα συνεχίσουμε την σκληρή μάχη προς όφελός του και την επόμενη τετραετία. Υπάρχει και το πρόγραμμα της επόμενης τετραετίας που δεν έχει εκφωνηθεί ακόμη», δήλωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου