Τρίτη 19 Μαρτίου 2019

Σε ηλικία 88 ετών απεβίωσε ο Θανάσης Γιαννακόπουλος

Πέθανε ο Θανάσης Γιαννακόπουλος

Σε ηλικία 88 ετών απεβίωσε ο Θανάσης Γιαννακόπουλος 
EUROKINISSI / ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ

Πέθανε ο Θανάσης Γιαννακόπουλος

  • A-
  • A+
Ο συνιδρυτής της ΒΙΑΝΕΞ και πρώην πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, άφησε την τελευταία του πνοή τα ξημερώματα της Τρίτης. Νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα σε ιδιωτικό θεραπευτήριο, μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο.
Σε ηλικία 88 ετών «έφυγε» από τη ζωή ο Θανάσης Γιαννακόπουλος, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένεια του Παναθηναϊκού. Ο συνιδρυτής της ΒΙΑΝΕΞ, είχε υποστεί βαρύ θρομβωτικό αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο από το οποίο, παρά την έγκαιρη και επιτυχή θρομβεκτομή, δεν μπόρεσε να συνέλθει. 
Είχε προηγηθεί ο χαμός του πατριάρχη της οικογένειας, Παύλου, που πέθανε τον Ιούνιο του 2018.
Ο Θ. Γιαννακόπουλος γεννήθηκε το 1931. Φοίτησε στην ΑΣΟΕΕ και από μικρή ηλικία μαθήτευσε στο φαρμακείο του πατέρα του, Δημήτρη Γιαννακόπουλου. Τελευταία, είχε τη θέση του προέδρου της ΒΙΑΝΕΞ, μετά την απώλεια του Παύλου Γιαννακόπουλου.
Μεγάλη του αγάπη ήταν ο αθλητισμός. Διετέλεσε πρόεδρος του Παναθηναϊκού σε μπάσκετ, βόλεϊ και ερασιτέχνη, ενώ ήταν και για αρκετά χρόνια σύμβουλος της ΕΠΟ. Από το 1992 μέχρι το 2012 υπήρξε συνιδιοκτήτης της ομάδας μπάσκετ του Παναθηναϊκού μαζί με τον αδερφό του, Παύλο. Ανέλαβε την προεδρία των ερασιτεχνικών τμημάτων του Παναθηναϊκού από το 1999 έως το 2009. Επίσης, υπήρξε πρόεδρος του επαγγελματικού τμήματος βόλεϊ ανδρών του Παναθηναϊκού την περίοδο 2008-09.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου