Δευτέρα 4 Μαρτίου 2019

Τούρκος βουλευτής στο ελληνικό κοινοβούλιο: Θα υπάρξουν συνέπειες από μονομερείς εξορύξεις

Βουλή


© Φωτογραφία : Γραφείο Τύπου/Υπ. Άμυνας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 11
Ο βουλευτής που είναι μέλος της τουρκικής αντιπροσωπείας η οποία βρίσκεται στην Αθήνα ανέφερε σε τοποθέτησή του ότι υπάρχουν κάποιες διαμάχες που δεν είναι δίκαιο να περιγράφονται ως μονομερείς παραβιάσεις.
Μέσα στο ελληνικό κοινοβούλιο ο Τούρκος βουλευτής Αχμέτ Γιλντίζ του κόμματος του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν απείλησε για συνέπειες από τις «μονομερείς εξορύξεις» στην ανατολική Μεσόγειο και συγκεκριμένα στην Κύπρο.
Ο υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης
© Φωτογραφία : Γραφείο Τύπου/Υπ. Εθνικής Άμυνας
Ο βουλευτής που είναι μέλος της τουρκικής αντιπροσωπείας η οποία βρίσκεται στην Αθήνα ανέφερε σε τοποθέτησή του ότι υπάρχουν κάποιες διαμάχες που δεν είναι δίκαιο να περιγράφονται ως μονομερείς παραβιάσεις. «Η Τουρκία είναι η τελευταία πλευρά που έχει το φταίξιμο στο ζήτημα της Κύπρου. Θα μπορούσε να είχε υπάρξει λύση στο Κραν Μοντανά. Στο δίκαιο της θάλασσας που η ελληνική πλευρά επιμένει να ονομάζει διεθνές δίκαιο δεν μετέχει η τουρκική πλευρά. Η Τουρκία έχει μεγαλύτερη ακτογραμμή προς το Αιγαίο. Είναι μια διαμάχη και προϋποθέτει διαπραγματεύσεις που μέχρι τώρα δεν έχουν καταστεί δυνατές καθώς η ελληνική πλευρά εμμένει στις μονομερείς ενέργειες και ερμηνείες» ανέφερε και συνέχισε.
Στην παρέμβασή του πρόσθεσε για την Κύπρο ότι υπάρχουν δύο μέρη. «Αν υπάρχει ανάγκη για υδρογονάνθρακες θα γίνει μετά την επίλυση ή με κοινή συμφωνία των δύο πλευρών για να μοιράζονται τις άδειες» τόνισε. Συνέχισε ότι αν υπάρχει πιεστική ανάγκη θα πρέπει να μοιράζονται τις άδειες.
«Αν οι ελληνοκύπριοι το θέλουν η πόρτα είναι ανοικτή. Όταν όμως οι εξορύξεις σε μια περιοχή που ανήκει σε δύο περιοχές γίνονται μονομερώς αυτό δεν είναι αποδεκτό και έχει συνέπειες» ανέφερε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου