Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019

Γιουχαΐσματα και βρισιές κατά του Νίκου Παππά στο Κιλκίς

Ο Νίκος Παππάς

Γιουχαΐσματα και βρισιές κατά του Νίκου Παππά στο Κιλκίς (βίντεο)

© Φωτογραφία : George Vitsaras / SOOC
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Αποδοκιμασίες δέχθηκε δύο φορές ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής κατά την επίσκεψή του στο Κιλκίς. Τον «υποδέχθηκαν» με βρισιές και γιουχαΐσματα στο χώρο που μίλησε χθες το βράδυ.
«Τα άκουσε» όχι μια αλλά δυο φορές στο Κιλκίς ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς καθώς έγινε δέκτης αποδοκιμασιών για την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών.
Μικρή ομάδα πολιτών είχε συγκεντρωθεί έξω από το χώρο όπου θα γινόταν η εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ με κεντρικό ομιλητή τον υπουργό και μόλις έφτασε στο σημείο, ξεκίνησαν να τον υβρίζουν με χυδαίες εκφράσεις και να τον αποδοκιμάζουν. Η αστυνομική παρουσία ήταν έντονη και η κατάσταση δεν ξέφυγε.
Το πρωί, ο κ. Παππάς αποδοκιμάστηκε κατά την επίσκεψή του στο δήμο Παιωνίας, επίσης για τη Συμφωνία των Πρεσπών.
Ηλικιωμένος είπε στον κ. Παππά ότι λυπάται που ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ γιατί «προδώσατε την Μακεδονία» και πως «μία μέρα Σκοπιανοί θα είναι εδώ». Ένας άλλος κάτοικος αναφερόμενος στον υπουργό, φώναξε: «Ότι έχετε να πουλήσετε πουλήστε τα. Έχει και άλλα πιο πάνω».
Δημοτικός σύμβουλος επέδωσε μάλιστα ψήφισμα στον κ. Παππά που αναφέρει ότι οι υπουργοί και στελέχη της κυβέρνησης είναι ανεπιθύμητοι στο δήμο.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ρώσος πρέσβης στην ΕΕ: H Συμφωνία των Πρεσπών δεν έχει το βασικό, την ευρεία λαϊκή στήριξη
Τον Ιούνιο του 2018, Σκόπια και Αθήνα υπέγραψαν συμφωνία για τη μετονομασία της πΓΔΜ σε «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας», τη Συμφωνία των Πρεσπών, μία εξέλιξη η οποία αντιμετωπίστηκε με σκεπτικισμό και στις δύο χώρες. Παρ' όλα αυτά, η Βουλή της γειτονικής χώρας ενέκρινε στις 11 Ιανουαρίου του 2019 την αναθεώρηση του Συντάγματος, η οποία συνεπάγεται την αλλαγή της επίσημης ονομασίας του κράτους.
Από την πλευρά της, η Βουλή των Ελλήνων επικύρωσε τη συμφωνία των δύο πλευρών στις 25 Ιανουαρίου του 2019.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου