Σάββατο 9 Μαρτίου 2019

Rostec: Η συνεργασία Άγκυρας και Μόσχας για τους S-400 «πάει πολύ καλά»


Αντιπυραυλικό σύστημα S-400

Rostec: Η συνεργασία Άγκυρας και Μόσχας για τους S-400 «πάει πολύ καλά»

© Sputnik / Vitaliy Ankov
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Η συνεργασία της Μόσχας με την Άγκυρα για την εφαρμογή της συμφωνίας πώλησης των ρωσικών συστημάτων αεράμυνας S-400 «πάει πολύ καλά» , παρά την αμερικανική αρνητική στάση, ανώτερος αξιωματούχος της Rostec.
Την εκτίμηση ότι η συνεργασία Ρωσία και Τουρκίας για την αγορά των αντιαεροπορικών συστημάτων S-400 «πάει καλά», έκανε ο Βίκτορ Κλαντόφ, διευθυντής διεθνούς συνεργασίας και περιφερειακής πολιτικής της Rostec, στο αμερικανικό περιοδικό Defence News.
«Συνεργαζόμαστε με εταίρους και πιθανούς συνεργάτες, ανεξάρτητα από το σε ποιον αρέσει και σε ποιον δεν αρέσει. Είναι επιχείρηση. Είναι απλώς επιχειρηματικοί δεσμοί. Είναι ένα σύστημα που θέλει η τουρκική κυβέρνηση κι εμείς θέλουμε να το δώσουμε. Και μέχρι στιγμής πάει πολύ καλα» δήλωσε ο Κλαντόφ, ερωτηθείς για το πόσο συχνά η Ουάσινγκτον βρέθηκε μεταξύ της εταιρείας αμυντικής βιομηχανίας και πιθανών πελατών της, όπως συνέβη με τις πωλήσεις των S-400 στην Τουρκία.
Την Πέμπτη, ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιβεβαίωσε ότι η συμφωνία με τη Ρωσία σχετικά με τις παραδόσεις των συστημάτων αεράμυνας S-400 ολοκληρώθηκε, αναφέροντας ότι θα μπορούσε να υπάρξει μελλοντική συμφωνία για την αγορά και των προηγμένων συστημάτων της Ρωσίας S-500.
Απαντώντας σε αυτό, ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας Τσάρλι Σάμερς δήλωσε την Παρασκευή ότι οι σχέσεις της Τουρκίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες, τον σύμμαχο τους στι ΝΑΤΟ, θα έχουν «σοβαρές συνέπειες» όσον αφορά τη στρατιωτική συνεργασία και τις παραδόσεις των αεροπορικών συστημάτων Patriot και των F- 35.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου