Τρίτη 9 Απριλίου 2019

Αρνείται τις κατηγορίες, δέχεται την άρση ασυλίας του

Αρνείται τις κατηγορίες, δέχεται την άρση ασυλίας του

(EUROKINISSI/ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ)

Αρνείται τις κατηγορίες, δέχεται την άρση ασυλίας του

  • A-
  • A+
Με το γνωστό επιθετικό ύφος εμφανίστηκε ο Ανδρέας Λοβέρδος στη συνέντευξη Τύπου αναφορικά με τη δικογραφία εναντίον του για τη Novartis που διαβιβάστηκε στη Βουλή. Ο πρώην υπουργός Υγείας ανέφερε ότι θα ψηφίσει για την άρση ασυλίας του, ενώ έκανε ξανά λόγο για «ψέματα», «κουκουλοφόρους» και «συμμορία».
Μιλώντας σε δημοσιογράφους εντός Βουλής ο κ. Λοβέρδος δήλωσε «στην Βουλή των Ελλήνων και στις μηνύσεις μου κατά των κουκουλοφόρων ψευδομαρτύρων κονιορτοποίησα όλες τις συκοφαντίες των άθλιων κακοποιών. Από τον φάκελο που εστάλη στη Βουλή προκύπτει, πως οι συμπληρωματικές καταθέσεις ανθρώπων που δόθηκαν έως και την 4η Απριλίου, δηλαδή πριν μία εβδομάδα (!!!), το εντός εισαγωγικών «κατηγορητήριο», εξαφανίζεται πλήρως. Επαναλαμβάνω όσα έχω ήδη με αδιάσειστα επιχειρήματα διευκρινίσει στις μηνύσεις μου κατά των κουκουλοφόρων και στις ομιλίες μου στη Βουλή».
Ο Ανδρέας Λοβέρδος ανέφερε ότι για τα φάρμακα (Gilenya, Tasigna, Lucentis, Avastin) έχουν ακουστεί και γραφτεί αθλιότητες και υποστήριξε τα εξής:
  • Για το Gilenya: Υπήρχε απόφαση ομόφωνη της αρμόδιας επιτροπής για ένα φάρμακο που συμπυκνωνόταν σε χάπι και ήταν θεραπευτικό για τη σκλήρυνση κατά πλάκας και αντικαθιστούσε νοσοκομειακή θεραπεία. Είχαμε τεράστια συνολική ωφέλεια με το χάπι αυτό και για τους ασθενείς και για τα οικονομικά του συστήματος υγείας. Δεν υπήρχε τότε αίτηση από άλλη εταιρεία για άλλο φάρμακο. Η επόμενη αίτηση έγινε το 2014. Ο ΕΟΦ το τιμολογούσε, μάλιστα, ακριβότερα και οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου το έβαλαν σε χαμηλότερη τιμή. Και για το φάρμακο αυτό και για τα επόμενα φάρμακα αλλά και για όλες τις χιλιάδες των φαρμάκων που τιμολογούσε η αρμόδια επιτροπή συμμετείχαν και εκπρόσωποι των εταιριών και εάν μεροληπτούσε η επιτροπή, θα αντιδρούσαν όλες οι υπόλοιπες. Ήταν εντυπωσιακό ότι μετά από κάθε τιμολόγηση είχαμε πέντε-δέκα ενστάσεις για περίπου 10.500 φάρμακα.
  • Για το Tasigna: Υπήρχαν ομόφωνες εισηγήσεις από την αρμόδια επιτροπή. Ψευδέστατα λέγεται πως ήταν καινούργιο φάρμακο. Είχε μπει από το 2020 και έγινε, απλώς, νέα τιμολόγηση για μικρότερη και πιο οικονομική συσκευασία.
  • Για το Lucentis και το Avastin: Η κυκλοφορία του Lucentis έγινε προ της υπουργίας μου και η παραμονή του συνεχίστηκε με απολύτως νόμιμο τρόπο. Με κατηγορούν οι άθλιοι για δεν επιτρέψαμε να χρησιμοποιείται για την ίδια ασθένεια και το Avastin. Αποκρύπτουν δολίως ότι ο ΕΟΦ είχε απαγορεύσει τη χρήση αυτού του φαρμάκου για οφθαλμολογικές παθήσεις, επειδή είχε παγκοσμίως άδεια κυκλοφορίας για τη θεραπεία του καρκίνου του παγκρέατος. Όποιος Υπουργός επέτρεπε την χρήση του Avastin για οφθαλμολογικούς σκοπούς, θα κινδύνευε να κατηγορηθεί και να πάει στο ειδικό δικαστήριο.

Τι απάντησε για τα περί δωροδοκίας

Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης αρνήθηκε για ακόμη μία φορά πως γνώριζε τον Κωνσταντίνο Φρουζή
«Για την αθλιότητα», όπως είπε, «της δήθεν δωροδοκίας» και τη συνάντησή του με τον τότε επικεφαλής της Νovartis, K. Φρουζή, ο Ανδρέας Λοβέρδος ανέφερε: «τον αγνοούσα ως όνομα, ως πρόσωπο και ως οτιδήποτε άλλο έως τα τέλη Μαρτίου του 2012, οπότε και μου συστήθηκε ως νέος πρόεδρος του Συνδέσμου Φαρμακοβιομηχάνων. Ένα μήνα μετά έφυγα από το υπουργείο. Όμως οι κουκουλοφόροι και οι λοιποί ψευδομάρτυρες λένε, ότι τον γνώριζα από το 2009. Σε πλήρη αντίθεση με όσα λέγονται από τους κουκουλοφόρους, με τον κ. Φρουζή δεν έχω ανταλλάξει ποτέ ούτε τηλέφωνο, ούτε e-mail. Δυόμισι χρόνια «ερευνούν» την υπόθεση, το ξέρουν καλά αυτό. Πολύ καλά μάλιστα. Και το κρύβουν. Με τον κ. Φρουζή ουδέποτε έχουμε συναντηθεί εκτός υπουργείου και εντός μόνο την φορά που προανέφερα. Η συνάντηση αυτή διήρκησε όσο διαρκεί μια χειραψία. Ακόμη κι αν τον είχα δει οποτεδήποτε ή οπουδήποτε δεν τον αναγνώριζα ούτε ως Φρουζή, ούτε ως Novartis».
Επίσης υποστήριξε ότι ουδέποτε ήταν συνεργάτης του ο Ν. Μανίας επισημαίνοντας ότι ήταν εξωτερικός τεχνικός σύμβουλος. 
Δήλωσε ότι ήταν ένας άνθρωπος που δούλευε ως εξωτερικός συνεργάτης του υπουργείου Οικονομικών και έκανε τις πρώτες τιμολογήσεις. «Όταν η αρμοδιότητα μεταφέρθηκε από εμένα στο υπουργείο Υγείας και τον ΕΦΟ μετατέθηκαν στο υπουργείο αυτός και μία ακόμη κυρία. Δεν ερχόταν στις συσκέψεις, δεν ανήκε στα στελέχη του υπουργείου, μου ήταν παντελώς άγνωστος. Τον παρουσίαζαν ως σύμβουλό μου όπως και το κ. Μανιαδάκη. Όταν ο κ. Μανιαδάκης χάθηκε γιατί έβγαλε μόνος του την κουκούλα βρήκαν αυτόν. Εμφανίστηκε στις 4 Απριλίου ως αυτόκλητος μάρτυρας να λέει κι αυτός “νομίζω, άκουσα, μου είπαν” ».
«Πρώτος θα ζητήσω και θα ψηφίσω την άρση της ασυλίας μου και θα αντιμετωπίσω τους σκευωρούς ψευδομάρτυρες πρόσωπο με πρόσωπο. Δεν θα επικαλεστώ τη σκαστή παρανομία και τις αλχημείες του ΣΥΡΙΖΑ», είπε προς το τέλος της συνέντευξης Τύπου για να συμπληρώσει «θα καθίσουν στο σκαμνί του κατηγορούμενου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου