Παρασκευή 5 Απριλίου 2019

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΟΣΗ ΜΑΣ ΤΑ ΧΡΩΣΤΆΤΕ ΡΕΕΕΕΕΕ!!Μοσκοβισί: Μεγάλη πρόοδος στην Ελλάδα, εγκρίνεται η δόση


Ο Πιέρ Μοσκοβισί

Μοσκοβισί: Μεγάλη πρόοδος στην Ελλάδα, εγκρίνεται η δόση του 1 δισ. ευρώ

© Φωτογραφία : Aris Oikonomou/SOOC
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
 0  0  0
Η συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης θα ανάψει το πράσινο φως στην εκταμίευση της δόσης του 1 δισεκατομμυρίου ευρώ. Τι δήλωσε ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της Ε.Ε.
Αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας εμφανίστηκε ο Πιερ Μοσκοβισί,προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup, η οποία διεξάγεται στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας.
«Η Ελλάδα έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο από την τελευταία συνεδρίαση του Eurogroup στην εφαρμογή των συμφωνημένων μεταρρυθμίσεων» δήλωσε, χαρακτηριστικά, προλειαίνοντας το έδαφος για την εκταμίευση της δόσης του 1 δισεκατομμυρίου ευρώ.
Άλλωστε, όπως εξήγησε αναλυτά, ο ίδιος θα εισηγηθεί την «απελευθέρωση» της δόσης, εξέλιξη η οποία θα αποτελέσει «καλό σημάδι» για την ανάκαμψη της χώρας και την εμπιστοσύνη των αγορών.
Eurogroup
© ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ : ALEXANDROS MICHAILIDIS / SOOC
Υπενθυμίζεται ότι ο θετικός οιωνός είχε δοθεί από το EuroWorking Group της Τετάρτης, το οποίο αξιολόγησε θετικά την έκθεση των θεσμών για την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, μετά και τη νομοθέτηση του καθεστώτος προστασίας της πρώτης κατοικίας.
Εφόσον το Eurogroup επικυρώσει τη θετική εισήγηση των θεσμών και του EWG, θα ξεκινήσουν άμεσα οι εθνικές διαδικασίες έγκρισης της εκταμίευσης, συμπεριλαμβανομένων και των ψηφοφοριών σε ορισμένα κοινοβούλια, όπως το γερμανικό.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το 1 δισεκατομμύριο ευρώ αφορά την επιστροφή των κερδών των κεντρικών τραπεζών των χωρών της Ευρωζώνης από την αξιοποίηση των ελληνικών κρατικών ομολόγων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου