Τετάρτη 10 Απριλίου 2019

Στο τραπέζι της ΕΕ η νέα καθυστέρηση του Brexit, ανοιχτή σε οποιαδήποτε παράταση η Μέι


Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι.

Στο τραπέζι της ΕΕ η νέα καθυστέρηση του Brexit, ανοιχτή σε οποιαδήποτε παράταση η Μέι

© Sputnik / Alexey Vitvitsky
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
 0  0  0
Η νέα καθυστέρηση του Brexit θα τεθεί σήμερα στο «τραπέζι» των Ευρωπαίων, σε μια ύστατη προσπάθεια να αποφευχθεί το ενδεχόμενο εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ χωρίς συμφωνία.
Στις Βρυξέλλες συναντώνται σήμερα οι Ευρωπαίοι ηγέτες, προκειμένου να συζητήσουν για μία δεύτερη παράταση στο Brexit
Σύμφωνα με το προσχέδιο των συμπερασμάτων της Συνόδου και όπως έγινε χθες γνωστό, οι 27 της ΕΕ θα συμφωνήσουν σήμερα σε νέα καθυστέρηση του Brexit. 
Επί τάπητος θα τεθεί η έκταση αυτής της παράτασης.
Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι είχε ζητήσει καθυστέρηση του Brexit έως τις 30 Ιουνίου, αλλά οι Ευρωπαίοι θα μπορούσαν να ανάψουν το «πράσινο φως» για μεγαλύτερη παράταση. 
Σημειωτέον ότι η Βρετανία, χωρίς μία νέα παράταση στις διαπραγματεύσεις, έχει αποφασιστεί να αποχωρήσει από την ΕΕ την Παρασκευή. 
Η Μέι απέστειλε το μήνυμα σήμερα ότι είναι έτοιμη να δεχτεί μια μεγαλύτερη παράταση, εν μέσω του αδιεξόδου και καθώς το βρετανικό κοινοβούλιο δεν έχει εγκρίνει ακόμη μια συμφωνία για το Brexit. 
Κατά την άφιξή της στις Βρυξέλλες, σήμερα, εξέφρασε πάντως τη λύπη της που η Βρετανία δεν έχει αποχωρήσει ακόμη από την ΕΕ. 
«Αυτό που είναι σημαντικό είναι οποιαδήποτε παράταση να μας δώσει τη δυνατότητα να φύγουμε όταν θα εγκρίνουμε τη συμφωνία αποχώρησης», είπε. 
Η ίδια αναμένεται να δώσει ομιλία στη διάρκεια της Συνόδου, αλλά στη συνέχεια θα αποχωρήσει από την αίθουσα και θα περιμένει για την απόφαση των Ευρωπαίων. 
Στην προηγούμενη Σύνοδο για το Brexit, η Μέι σύμφωνα με πληροφορίες μιλούσε για σχεδόν δύο ώρες, προκειμένουν να πείσει τους Ευρωπαίους και περίμενες για σχεδόν τέσσερις ώρες, προτού γίνει γνωστή η απόφαση της ΕΕ για την προηγούμενη παράταση που τής είχε δοθεί. 
Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε ανυπόμονος για την τοποθέτηση της Βρετανίδας πρωθυπουργού, διαμηνύοντας πάντως πως «τίποτα δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο», καθώς δεν έχει ληφθεί ακόμη απόφαση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου