Τρίτη 9 Απριλίου 2019

Γεωργιάδης: Θα κάνουμε εξεταστική επιτροπή για τη σκευωρία της Novartis


Ο Άδωνις Γεωργιάδης

Γεωργιάδης: Θα κάνουμε εξεταστική επιτροπή για τη σκευωρία της Novartis

© Φωτογραφία : George Vitsaras / SOOC
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
 0  0  0
Στις εθνικές εκλογές, ο λαός «θα μετρήσει στην ψήφο του κι αυτή τη σκευωρία», δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης, προαναγγέλλοντας τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τη Novartis.
Τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τη «σκευωρία», όπως είπε, της Novartis, προανήγγειλε ο Άδωνις Γεωργιάδης, σε περίπτωση που η Νέα Δημοκρατία είναι πρώτο κόμμα.
«Εάν (ο λαός) μας δώσει πλειοψηφία, ένα από τα πρώτα πράγματα που θα κάνουμε, θα είναι εξεταστική επιτροπή στη Βουλή για αυτή τη σκευωρία. Η πλειοψηφία θα καλέσει τους δυο μάρτυρες, θα άρει την προστασία τους τους και θα τους κάνουμε μια ερώτηση: “Κύριε ποιος σε έβαλε να πεις αυτά τα ψέματα;”», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.
Η αντίδραση Γεωργιάδη έρχεται μετά το αίτημα για άρση ασυλίας του Ανδρέα Λοβέρδου με τη διαβίβαση στη Βουλή τμήματος της δικογραφίας για τη Novartis. Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό, η υπόθεση αρχειοθετείται για τους Παναγιώτη Πικραμμένο, Ευάγγελο Βενιζέλο, Ανδρέα Λυκουρέντζο και Γιώργο Κουτρουμάνη.
Ο κ. Γεωργιάδης, μιλώντας την Τρίτη στο Open, τόνισε πως «όταν η δικαιοσύνη διερευνά μια υπόθεση και καταλήγει σε ένα πόρισμα, το πόρισμα καταλογίζει ευθύνες σε όλους τους εμπλεκόμενους».
Ωστόσο, στην περίπτωση αυτή, «έχουμε το πρωτοφανές, το πόρισμα να παραδίδεται σε δόσεις».
Ο ίδιος τόνισε πως δεν βρέθηκαν χρήματα σε κανέναν από τους 10 πολιτικούς που η δικαιοσύνη ερευνούσε, διότι «εάν είχαν βρει χρήματα, τώρα θα είχαν κάνει δίωξη για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος», για το οποίο η βουλή δεν έχει δικαιοδοσία.
Πρόσθεσε ότι οι «μάρτυρες κρίθηκαν ήδη ψεύτες» για την περίπτωση των πολιτικών προσώπων που η έρευνα μπήκε στο αρχείο και διερωτήθηκε εάν «είναι δυνατόν για να είναι ψεύτες γι’ αυτούς, αλλά όχι για εμάς».
Εκτίμησε πως όταν γίνουν εθνικές εκλογές, ο λαός «θα μετρήσει στην ψήφο του κι αυτή τη σκευωρία» και προανήγγειλε τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου