Τετάρτη 22 Μαΐου 2019

Τσίπρας: Στη Θεσσαλονίκη συντελείται πείραμα διχασμού που πρέπει να αποτύχει


Αλέξης Τσίπρας

Τσίπρας: Στη Θεσσαλονίκη συντελείται πείραμα διχασμού που πρέπει να αποτύχει

© Φωτογραφία : Nick Paleologos / SOOC
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
Ευρωεκλογές 2019 (125)
 0  0  0
Για μήνυμα νέας νίκης από τη Θεσσαλονίκη έκανε λόγο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του στην Α’ προβλήτα του λιμανιού της πόλης, εν όψει των ευρωεκλογών.
Συγκέντρωση «ξέσπασμα των πολιτών που λένε φτάνει πια με την τρομοκρατία και την παραπληροφόρηση» χαρακτήρισε την ομιλία του στη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
«Εδώ στην Θεσσαλονίκη συντελείται τα τελευταία χρόνια ένα πείραμα εθνικού διχασμού που πρέπει να αποτύχει», τόνισε ο κ. Τσίπρας.
Κάλεσε, δε, «κάθε δημοκράτη πολίτη να πει αποφασιστικά όχι σε κάθε έναν από την ελίτ που θέλει να διχάσει τον λαό μας και να πει ένα αποφασιστικό ναι σε όσα έχουμε να πετύχουμε για τους πολλούς».
Απευθυνόμενος στους πολίτες, ο πρωθυπουργός ανέφερε πως «αξίζει κάθε κόπο να διατηρήσουμε την ενότητά μας για να διασφαλίσουμε όσα με κόπους και θυσίες πετύχαμε τόσα χρόνια».
Επεσήμανε, δε, ότι «αν δεν ήταν ο λαός να μας στηρίξει η χώρα δεν θα είχε βγει από τα μνημόνια» και κατηγόρησε «όσους έριξαν τη χώρα στη χαράδρα της χρεοκοπίας» ότι «ήθελαν ένα τέταρτο μνημόνιο και προεξοφλούσαν ότι θα κοπούν οι συντάξεις».
«Χάρη στη στήριξη του λαού έφυγαν τα γεράκια, που εκ των υστέρων βγαίνουν να ομολογήσουν τα εγκλήματα σε βάρος του ελληνικού λαού. Την ίδια ώρα οι μόνοι που μιλάνε για success story της εποχής Σαμαρά είναι η ΝΔ και οι συνοδοιπόροι τους», συνέχισε ο πρωθυπουργός.
Αναφερόμενος στην οικονομία, ο πρωθυπουργός είπε ότι η κυβέρνηση νοικοκύρεψε τα δημόσια οικονομικά, ενώ επανέλαβε ότι τα μέτρα ελάφρυνσης «δεν είναι δωράκια και παροχές, είναι η επιστροφή των κόπων των πολιτών».
Επέμεινε εξάλλου ότι για τον ΣΥΡΙΖΑ η ανάπτυξη είναι προϋπόθεση της κοινωνικής δικαιοσύνης αλλά και η κοινωνική δικαιοσύνη προϋπόθεση της ανάπτυξης και σημείωσε πως «τώρα μπορούμε να χτίσουμε το μέλλον που οραματιζόμαστε».
Είπε επίσης ότι «η δημοκρατική Θεσσαλονίκη θα δώσει τη νίκη στην προοδευτική συμμαχία και στον ΣΥΡΙΖΑ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου