Τετάρτη 15 Μαΐου 2019

Επίθεση με μπογιές και καπνογόνα στο σπίτι του Αμερικανού Πρέσβη Τζέφρι Πάιατ


Επίθεση του Ρουβίκωνα με μπογιές και καπνογόνα στο σπίτι του Αμερικανού Πρέσβη Τζέφρι Πάιατ

Επίθεση με μπογιές και καπνογόνα στο σπίτι του Αμερικανού Πρέσβη Τζέφρι Πάιατ

© Φωτογραφία: Ρουβίκωνας
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
 0  0  0
Πέταξαν μπογιές και καπνογόνα στο σπίτι του Τζέφρι Πάιατ, που βρίσκεται δίπλα στην αμερικανική πρεσβεία. Έχουν γίνει οκτώ προσαγωγές. Την ευθύνη ανέλαβε η οργάνωση Ρουβίκωνας και δημοσίευσε βίντεο από τη στιγμή της επίθεσης.
Καταδρομική επίθεση με μπογιές και καπνογόνα πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα στο σπίτι του Αμερικανού πρέσβη, Τζέφρι Πάιατ.
Ομάδα περίπου 10 ατόμων με μοτοσικλέτες πλησίασαν το σπίτι, που βρίσκεται δίπλα στην αμερικανική πρεσβεία, πέταξαν τις μπογιές και τα καπνογόνα και στη συνέχεια διέφυγαν. Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και περιπολικά που ήταν στη γύρω περιοχή προχώρησαν σε οκτώ προσαγωγές.
Ανάληψη ευθύνης και βίντεο από την επίθεση
Λίγη ώρα αργότερα, η αναρχική ομάδα «Ρουβίκωνας» ανέλαβε την ευθύνη και δημοσίευσε βίντεο από τη στιγμή της επίθεσης στο σπίτι του Αμερικανού πρέσβη στους Αμπελόκηπους.
Σε ανάρτησή του σε ιστότοπο του αντιεξουσιαστικού χώρου, ο «Ρουβίκωνας» καταφέρεται κατά της αμερικάνικης πρεσβείας εκφράζοντας την αλληλεγγύη του στον καταδικασμένο τρομοκράτη της «17 Νοέμβρη», Δημήτρη Κουφοντίνα που δεν έλαβε ολιγοήμερη άδεια από τις φυλακές.
«Οι πιέσεις απο την Αμερικάνικη πρεσβεία και τον εγχώριο συρφετό της πολιτικής σκηνής δεν περνάνε. Ο ανυποχώρητος αγώνας του Κουφοντίνα είναι αγώνας ενάντια στον σωφρονιστικό ολοκληρωτισμό και αφορά το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας», τονίζεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.
Η ανάρτηση του Τζέφρι Πάιατ
Ο Αμερικανός Πρέσβης στην Αθήνα, με ανάρτησή του στο Twitter χαρακτηρίζει «παιδαριώδη βανδαλισμό» την επίθεση στο σπίτι του και τονίζει ότι θα συνεχίσω να εργάζομαι με τις ελληνικές αρχές για να τιμωρηθούν οι ένοχοι σύμφωνα με τον νόμο.
Καταδικάζει το ελληνικό ΥΠΕΞ
Την καταδίκη του «με τον εντονότερο τρόπο» εκφράζει το υπουργείο Εξωτερικών «για το σημερινό περιστατικό βανδαλισμού στην κατοικία του πρέσβη της φίλης χώρας, των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής».
«Πρόκειται για απαράδεκτη και ανεύθυνη ενέργεια, η οποία ωστόσο δεν θα πλήξει τη φιλία και την ολοένα διευρυνόμενη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών μας. Μια συνεργασία που βασίζεται σε κοινές αρχές κι αξίες, προς όφελος και των δύο λαών μας» τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.
Παράλληλα επισημαίνεται ότι «οι αρμόδιες ελληνικές Αρχές προβαίνουν ήδη σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου οι δράστες να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη».
Αναφορικά με το συβάν, όπως δήλωσαν διπλωματικές πηγές στο ΑΠΕ ΜΠΕ, ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αμερικανό πρέσβη Τζέφρι Πάιατ, στον οποίο εξέφρασε την συμπαράσταση της ελληνικής πλευράς και τον ενημέρωσε για όλες τις άμεσες ενέργειες στις οποίες προέβησαν οι ελληνικές Αρχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου