Κυριακή 19 Μαΐου 2019

Σαλβίνι: Η άρση των κυρώσεων στη Ρωσία ενώνει όλους τους αξιοπρεπείς ανθρώπους στην Ευρώπη


Ματέο Σαλβίνι

Σαλβίνι: Η άρση των κυρώσεων στη Ρωσία ενώνει όλους τους αξιοπρεπείς ανθρώπους στην Ευρώπη

© Sputnik / Taras Litvinenko
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
 0  0  0
Ο Σαλβίνι, γνωστός για την αντίθεσή του στις κυρώσεις της Ρωσίας, επανέλαβε ότι οι οικονομικοί περιορισμοί «προκαλούν ζημιά και δεν έχουν επιλύσει τίποτα». Σημείωσε ότι «αν ένα εργαλείο δεν λειτουργεί, αφαιρείται».
Η στάση της ΕΕ όσον αφορά τις κυρώσεις στη Ρωσία μπορεί να αλλάξει εάν η νέα πανευρωπαϊκή δεξιότερη συμμαχία αποκτήσει πραγματική εξουσία στην Ένωση μετά τις ευρωκλογές, δήλωσε ο Ιταλός αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ματεό Σαλβίνι στο Sputnik, τονίζοντας ότι «όλοι οι αξιοπρεπείς άνθρωποι», πρέπει να συμφωνήσουν για την ανάγκη άρσης των περιορισμών.
«Εξακολουθώ να πιστεύω ότι δεν χρειαζόμαστε κυρώσεις. Το θέμα της απομάκρυνσής τους ενώνει όλους τους αξιοπρεπείς ανθρώπους», δήλωσε ο Σαλβίνι μετά από μια μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση που συσπείρωσε τους ηγέτες 11 ευρωπαϊκών κομμάτων της «Δεξιάς» το Σάββατο, στο Μιλάνο.
«Επιτρέψτε μου να φτάσω στις ηγετικές θέσεις στην Ευρώπη και τότε θα δούμε», απάντησε, όταν του ζητήθηκε να υποδείξει πότε θα μπορούσαν να αρθούν οι κυρώσεις.
Ο Σαλβίνι πραγματοποίησε μια μεγάλη προεκλογική εκστρατεία στο Μιλάνο το Σάββατο πριν από τις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, που θα διεξαχθούν στις 23-26 Μαΐου. 
Εκτός από τη Λέγκα, η συμμαχία του Σαλβίνι περιλαμβάνει επίσης την εναλλακτική για τη Γερμανία (AFD), το φινλανδικό κόμμα, το δανικό λαϊκό κόμμα, το γαλλικό εθνικό μέτωπο, το κόμμα Ελευθερίας της Αυστρίας και το συντηρητικό λαϊκό κόμμα της Εσθονίας.
Αυτά τα κόμματα έχουν συγκροτήσει την Ευρωπαϊκή Συμμαχία των Εθνών για να αλλάξουν την τρέχουσα ισορροπία δυνάμεων στον ευρωπαϊκό κοινοβούλιο και τα ηγετικά όργανα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου