Πέμπτη 9 Μαΐου 2019

Συνεχίζεται σήμερα η συζήτηση στη Βουλη - λεκτικό επεισόδιο Πολάκη - Μητσοτάκη


Ο Αλέξης Τσίπρας και ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή

Συνεχίζεται σήμερα η συζήτηση στη Βουλη - λεκτικό επεισόδιο Πολάκη - Μητσοτάκη

© Φωτογραφία : Nikos Libertas / SOOC
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
 0  0  0
Απόψε θα μιλήσει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας στη Βουλή. Ο «θερμός» διάλογος Πολάκη - Μητσοτάκη. Αύριο ξανά οι πολιτικοί αρχηγοί και τα μεσάνυχτα η ονομαστική ψηφοφορία.
Με ομιλίες υπουργών και βουλευτών θα συνεχιστεί σήμερα για δεύτερη ημέρα, η συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Ο πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί θα μιλήσουν ξανά αύριο και η συζήτηση θα ολοκληρωθεί με την ονομαστική ψηφοφορία τα μεσάνυχτα.
Λεκτικό επεισόδιο Μητσοτάκη — Πολάκη
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η ομιλία του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη σήμερα στις 19:00. Αίσθηση προκάλεσε χθες το λεκτικό επεισόδιο που είχε με τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη αν και η ακριβής στιχομυθία των δυο ανδρών δεν είναι σαφής.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο κ. Πολάκης πλησίασε τον κ. Μητσοτάκη στα έδρανα της ΝΔ και φέρεται να του είπε: «Δεν θα μας πεις εσύ για φασισμό» και πρόσθεσε: «Θα τα πούμε αύριο». Ο πρόεδρος της ΝΔ, του απάντησε: «Σήκω φύγε από εδώ» και του έκανε νόημα να φύγει.
Την δική του εκδοχή έδωσε ο κ. Πολάκης με ανάρτησή του στο Facebook. Ο ίδιος αναφέρει ότι είπε στον πρόεδρο της ΝΔ: «Μόνο για τη λέξη φασίστας που είπες ο,τι είμαι, έπρεπε να πάρω το λόγο επί προσωπικού για να σου απαντήσω, γιατί για τα άλλα θα σου απαντήσω αύριο. Όμως επειδή με κάλυψε πλήρως με αυτά που είπε ο πρωθυπουργός Γι' αυτό δεν ζήτησα το λόγο». Πάντα σύμφωνα με τον κ. Πολάκη, ο κ. Μητσοτάκης του απάντησε: «γιατί μου κουνάς το δάχτυλο πως μου μιλάς έτσι;».
Η σύγκρουση Τσίπρα — Μητσοτάκη
Η έναρξη της κορυφαίας κοινοβουλευτικής διαδικασίας, χαρακτηρίστηκε από τη μετωπική σύγκρουση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη με βαριές εκφράσεις.
Ενδεικτικά, ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη ότι «παριστάνει τον Στέφανο Χίο της πολιτικής ζωής» και πως δεν προέρχεται από ζάμπλουτη οικογένεια, ούτε έχει «εξοχικό στην Τήνο μεσοτοιχία με τον Χριστοφοράκο».
Σε έντονο ύφος του απάντησε ο πρόεδρος της ΝΔ τονίζοντας ότι η οικογένεια του Αλέξη Τσίπρα απέκτησε την περιουσία γιατί «έκανε δουλειές στη χούντα». Κατηγόρησε επίσης τον πρωθυπουργό ότι έκρυψε τις διακοπές του στο σκάφος της κ. Παναγοπούλου «25 ημέρες μετά το Μάτι» γιατί «θα σας έκραζαν όλοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου