Παρασκευή 14 Ιουνίου 2019

Πληροφορίες ότι Ρωσία και ΕΕ συμφώνησαν να «ξεφορτωθούν» το δολάριο στις συναλλαγές τους


Δολάριο ΗΠΑ

Πληροφορίες ότι Ρωσία και ΕΕ συμφώνησαν να «ξεφορτωθούν» το δολάριο στις συναλλαγές τους

© Sputnik /
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
 0  0  0
Η απόφαση έρχεται λίγες μέρες αφότου ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν χαρακτήρισε το αμερικανικό δολάριο εργαλείο πίεσης κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης.
Ο Ρώσος υπουργός Οικονομικών Αντόν Σιλουάνουφ και ο Μάρος Σεφτσόβιτς, αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ενέργεια, συμφώνησαν να συγκροτήσουν μια ομάδα εργασίας που θα ασχολείται με τη δημιουργία ενός μεταβατικού καθεστώτος μεταξύ ΕΕ και Ρωσίας για αποκλειστική χρήση ευρώ και ρουβλίου στις συναλλαγές τους.
Και οι δύο πλευρές έχουν υπογραμμίσει ότι η χρήση των εθνικών νομισμάτων θα είναι αμοιβαία επωφελής, καθώς μειώνει ορισμένους κινδύνους για τους επιχειρηματίες στη Ρωσία και την ΕΕ.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους συζήτησαν ακόμη για το θέμα της συμμετοχής ευρωπαϊκών επιχειρήσεων στην υλοποίηση πρότζεκτ στη Ρωσία, ενώ ο ρώσος υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι η Μόσχα ενδιαφέρεται για συνεργασία και δεν βλέπει εμπόδια στη συμμετοχή ξένων εταιρειών .
Η συμφωνία έρχεται μετά τα σχόλια του υπουργού Οικονομίας της Ρωσίας, Μαξίμ Ορέσκιν, ο οποίος δήλωσε στη Bloomberg TV την περασμένη εβδομάδα ότι το δολάριοχάνει σταδιακά το μερίδιό του στην παγκόσμια αγορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου