Δευτέρα 10 Ιουνίου 2019

Ανοίγει η προεκλογική αυλαία με το επίσημο «σήμα» για τις πρόωρες κάλπες και το πρόγραμμα ΣΥΡΙΖΑ


Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας

Ανοίγει η προεκλογική αυλαία με το επίσημο «σήμα» για τις πρόωρες κάλπες και το πρόγραμμα ΣΥΡΙΖΑ

© AFP 2019 / Angelos Tzortzinis
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
 0  0  0
Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, μεταβαίνει σήμερα στις 18:30 ο Αλέξης Τσίπρας για την προκήρυξη των πρόωρων εθνικών εκλογών, απόφαση στην οποία τον οδήγησε το αποτέλεσμα της κάλπης της 26ης Μαΐου. Στις 20:00, από το Μέγαρο Μουσικής, ανακοινώνει το κυβερνητικό πρόγραμμα.
Το σήμα για την εκκίνηση και επισήμως της προεκλογικής περιόδου θα δώσει σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος το απόγευμα θα επισκεφτεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, για να ζητήσει τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη πρόωρων βουλευτικών εκλογών
Ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στον κ. Παυλόπουλο στις 18:30. 
Λίγο αργότερα, στις 20:00, ο Αλέξης Τσίπρας θα παρουσιάσει το κυβερνητικό πρόγραμμα του «ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία» για την επόμενη τετραετία, στη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης στο αίθριο του Μεγάρου Μουσικής.
Οι άξονες του κυβερνητικού προγράμματος θέτουν ως στόχους τη μείωση της ανεργίας, με συγκεκριμένα μέτρα για την ενίσχυση της πλήρους εργασίας και την αύξηση των μισθών, στοχευμένες φοροελαφρύνσεις για τα μεσαία εισοδήματα, και ενίσχυση των δαπανών και των δομών του κοινωνικού κράτους με τρόπο ώστε να καλύπτουν πλήρως και τα μεσαία στρώματα.
Η Βουλή, την Παρασκευή, έριξε «αυλαία», με την υπερψήφιση της τροπολογίας για την κατάργηση της μείωσης του αφορολόγητου, εν μέσω των αντιδράσεων για το μέτρο, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, την προηγούμενη εβδομάδα, οι Βρυξέλλες απέστειλαν προειδοποιητικό μήνυμα ότι η κατάργηση του μέτρου αναστρέφει δεσμεύσεις σε ό,τι αφορά με τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης.
Σημειωτέον ότι η Κομισιόν στην εξαμηνιαία έκθεση για την ελληνική οικονομία, κρούει επίσης τον «κώδωνα του κινδύνου» για το πακέτο παροχών και φοροελαφρύνσεων, τονίζοντας ότι «η υιοθέτηση αυτών των νέων μέτρων θέτει σε κίνδυνο την επίτευξη του συμφωνηθέντος στόχου για το πρωτογενές πλεόνασμα (σ.σ. 3,5%)».
Η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, σε συνέντευξή της στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, σχολίασε τη στάση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, παρατηρώντας ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η Κομισιόν υποτιμά τον διαθέσιμο δημοσιονομικό χώρο, διαμηνύοντας τη βεβαιότητα ότι επιτυγχάνεται ο δημοσιονομικός στόχος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου