Κυριακή 9 Ιουνίου 2019

Μητσοτάκης: Απαράβατα τα δικαιώματα του Καστελόριζου, θα τα υπερασπιστούμε απόλυτα


Κυριάκος Μητσοτάκης

Μητσοτάκης: Απαράβατα τα δικαιώματα του Καστελόριζου, θα τα υπερασπιστούμε απόλυτα

© Φωτογραφία : Konstantinos Tsakalidis / SOOC
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
 0  0  0
Θα υπερασπιστούμε τα απαράβατα δικαιώματα που προβλέπει το Διεθνές Δίκαιο της θάλασσας, ήταν το μήνυμα του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, από το Καστελόριζο.
«Η παρουσία μου εδώ δεν είναι μόνο συμβολική. Δηλώνει την ενότητα του Έθνους μας που αποτελεί ασπίδα για την ασφάλεια της πατρίδας και σηματοδοτεί την προσήλωση μας στην ειρήνη και τη σταθερότητα», διεμήνυσε ο επικεφαλής της Νέας ΔημοκρατίαςΚυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στο Καστελόριζο
«Το Καστελόριζο έχει όλα τα απαράβατα δικαιώματα που προβλέπει το Διεθνές Δίκαιο της θάλασσας και αυτά τα δικαιώματα θα τα υπερασπιστούμε απόλυτα από κάθε αμφισβήτηση και κάθε πρόκληση», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.
Άλλωστε, νωρίτερα ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ αναφερόμενος στο θέμα της Τουρκίας, είπε σύμφωνα με το skai.gr: «Ο κ. Μητσοτάκης είναι σήμερα στο Καστελόριζο, θα μιλήσει πολύ καθαρά για ανάγκη συνέχισης του διάλογου με την Τουρκία, άλλα όχι υπό οποιεσδήποτε συνθήκες… Πρέπει να προηγηθεί μια περίοδος ηρεμίας προκειμένου ο διάλογος να παράξει αποτελέσματα».
Μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης στις δηλώσεις του τόνισε ότι «σύντομα η χώρα μας γυρίζει σελίδα. Με σκληρή δουλειά θα κάνουμε πραγματικότητα την ελπίδα και θα κάνουμε πράξη την ισχυρή, τη βιώσιμη ανάπτυξη. Θα φέρουμε μια καλύτερη ζωή που αξίζουν όλοι οι Έλληνες και κυρίως οι ακρίτες του Αιγαίου μας».
Στη διάρκεια της επίσκεψης του, ο κ. Μητσοτάκης έκανε βόλτα στο φυσικό λιμάνι και συνομίλησε με κατοίκους αλλά και τουρίστες. Επισκέφθηκε, επίσης, την Πυραυλάκατο «Ρίτσος» που είναι αγκυροβολημένη στο λιμάνι καθώς και το αστυνομικό τμήμα του νησιού, το οποίο μεταξύ άλλων διενεργεί και τον διαβατηριακό έλεγχο για τους επισκέπτες του νησιού που έρχονται από την Τουρκία.
Παράλληλα, συναντήθηκε  με γιατρούς από το Πολυδύναμο Ιατρείο του νησιού όπου διαπίστωσε τις ελλείψεις που εξαναγκάζουν συχνά τους κατοίκους να αναζητούν ιατρική βοήθεια στη Ρόδο.
Ο επικεφαλής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε σύντομη συνομιλία και με στελέχη του λιμενικού σώματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου