Παρασκευή 14 Ιουνίου 2019

Δημοσκόπηση της Pulse: Πού κυμαίνεται η διαφορά της ΝΔ, ποια κόμματα μπαίνουν στη Βουλή


Ψηφοδέλτια στις εκλογές

Δημοσκόπηση της Pulse: Πού κυμαίνεται η διαφορά της ΝΔ, ποια κόμματα μπαίνουν στη Βουλή

© Φωτογραφία : SOOC / Konstantinos Tsakalidis
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
 0  0  0
Η Νέα Δημοκρατία διατηρεί προβάδισμα οκτώ ποσοστιαίων μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Προβάδισμα του ΚΙΝΑΛ για την 3η θέση. Οριακά εντός Βουλής ΜέΡΑ25 και Ελληνική Λύση.
Σταθερό προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ φέρεται να διατηρεί η Νέα Δημοκρατία, εν όψει των βουλευτικών εκλογών της 7ης Ιουλίου, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση.
Πιο συγκεκριμένα, με βάση τα ευρήματα της «Pulse», τα οποία παρουσιάστηκαν στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 33,5% και ο ΣΥΡΙΖΑ 25,5%, με τη διαφορά των δύο κομμάτων να διαμορφώνεται στις οκτώ ποσοστιαίες μονάδες.
Στην τρίτη θέση ακολουθεί το Κίνημα Αλλαγής με 6,5%, ενώ έπονται το ΚΚΕ με 5,5% και η Χρυσή Αυγή με 5%. Την ίδια ώρα, η «ΜέΡΑ25» αποσπά το 3,5% των ψήφων και η Ελληνική Λύση το 3% των ψήφων.
Η αδιευκρίνιστη ψήφος εκτιμάται στο 11,5%
Αξίζει να σημειωθεί ότι με αναγωγή επί των εγκύρων, το ποσοστό της ΝΔ κυμαίνεται μεταξύ 32% και 37% και του ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ 23,7% και 28,3%.
Όσον αφορά την καταλληλότητα πρωθυπουργού, ο κ. Τσίπρας συγκεντρώνει 26%, ο κ. Μητσοτάκης 36% και ο… «κανένας» 32%.
Η διαφορά στη δημοσκόπηση της MRB
Προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί η Νέα Δημοκρατία και σε δημοσκόπηση της MRB για λογαριασμό του «Star».
Πιο συγκεκριμένα, το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη, στην πρόθεση ψήφου, συγκεντρώνει 31,3%, ενώ ακολουθεί το κυβερνών κόμμα με ποσοστό 23,6%. Ως εκ τούτου, η διαφορά των δύο πολιτικών σχηματισμών κυμαίνεται στις 7,6 ποσοστιαίες μονάδες.
Στην τρίτη θέση έπεται το Κίνημα Αλλαγής με 6,2%. Το ΚΚΕ συγκεντρώνει 5,1%, η Χρυσή Αυγή 4,6% και το ΜέΡΑ25 3,4%. Κάτω του 3% βρίσκονται τα ποσοστά της Ελληνικής Λύσης (2,5%), της Ένωσης Κεντρώων (1,8%), της Δημιουργίας Ξανά (1,4%) και των Οικολόγων Πράσινων (1,3%).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου